contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

EXCLUSIV. STRIGĂTOR LA CER! Criminalul ROMÂNCEI ucise în Italia a fost ACHITAT. Familia cere un alt PROCES

Familia Anei Maria Stativă, femeia ucisă anul trecut, la Bologna, cu un pistol pentru asomat animale, a anunțat că îl va acționa din nou, în judecată pe Francesco Serra după ce pe 6 decembrie 2017, magistrații au decis că acesta nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Deciza judecătorilor vine în urma expertizei psihiatrice efectuată de prof.dr. Renato Ariatti , medic chirurg specialist în psihiatrie care l-a diagnosticat pe Serra cu tulburare cronică delirantă, cu conținut paranoic și tendințe persecutorii. Inculpatul își va executa pedeapsa la un spital de psihiatrie de maximă-siguranță.

Medicii au ajuns la concluzia că Serra este o persoană periculoasă din punct de vedere social din cauze de natură psihopatologice.

Conform aceleiași decizii, acesta va fi evaluat din nou, după zece ani, când se va stabili dacă poate fi eliberat sau dacă va rămâne în continuare în spital.

“Nu am făcut apel, am evaluat această posibilitate, dar am decis să mergem pe parte civilă. Vom deschide un alt proces pentru despăgubirea daunelor aduse familiei. Vom cere ca și în cazul anterior, un milion de euro pentru cei doi copii minori, frații și părinții victimei.

O dată ce a fost declarat nebun, nu mai avem ce ataca. Puteam să cerem o contra-expertiză, care în condițiile date, ar fi trebuit să fie efectuată la Roma și ar fi costat peste 10.000 de euro, bani de care familia nu dispune”, ne-a declarat ieri, Doru Badea, avocat practicant la biroul de avocatură Pier Francesco Uselli, reprezentanții legali ai familiei.

"Dacă era mami nu mai era așa"

Tot ieri (n.r. miercuri, 7 februarie 2018), familia româncei a intrat în posesia bunurilor. Pentru prima oară, după aproape un an, fratelei victimei, împreună cu avocatul au putut să intre în casa care încă mai poartă semnele tragediei.

„N-am cuvinte să vă spun, mai ales că am văzut și pata de sânge... Nu există cuvinte... Am o foarte mare ură pentru omul ăla care i-a luat viața surorii mele”, ne-a declarat chinuit de durere, Ilie Andrei Stativă, fratele victimei.

Ana Maria era mamă a doi copii, unul de 14 ani și altul de 10, și,singurul sprijin pentru aceștia. De când ea nu mai este, viața lor a luat o întorsătură cumplită.

Citeşte şi: O româncă din Bologna a fost omorâtă în casă

„În rău, în foarte rău s-a schimbat viața noastră. Tata a cazut la pat, paralizat după un atac cerebral-vascular pe partea dreaptă, mama plânge încontinuu, ăia mici abia, abia se mai duc la școală.

Din păcate, copiii au aflat dinainte să le pot explica eu ceva. Au citit pe internet. Le-am spus că este adevărat pentru că o sunau încontinuu pe laptop, pe tabletă, pe telefon. Vorbesc despre ea, ne zic mereu, dacă era mami nu mai era așa, pentru ei acum este foarte dificil... Ana își petrecea toate sărbătorile acasă alături de familie”, ne-a spus cu durere Andrei.

Citeşte şi: Vecinii româncei ucise ieri la Bologna, în şoc. "O persoană bună, liniştită, educată". Pe cine audiază acum anchetatorii

Vestea morții a căzut ca un trăsnet pentru toată lumea. Ana afișa o viață normală, dusă între casă, muncă și relația de cuplu. Nimeni nu bănuia ce se ascundea, de fapt.

“Nouă ne-a spus că lucra la o bancă, făcea curățenie sau ca secretară, nu îmi mai amintesc exact, iar iubitul ei la o firmă de transport, ca șofer”, a mai precizat Andrei.

Citeşte şi: Poliţia a arestat un italian în cazul româncei ucise ieri la Bologna. Motivul încredibil pentru care suspectul ar fi recurs la crimă

De aproape un an, familia Anei duce o luptă continuă cu justiția și cu viața. Între drumurile București- Bologna, Andrei Stativă muncește pentru a se întreține și a crește cei doi copii, căzuți victime ale acestei nedreptăți.

Înmormântarea Anei în România, drumurile între procese și audieri, transportul lucrurilor și toate celelalte cheltuieli au fost suportate de familia acesteia.
Francesco Serra este proprietar a patru case, aflate acum în întreținerea unui curator, denumit chiar de el. Considerat de medici în incapacitatea mintală, acesta a fost absolvit de orice obligație financiară față de victime.

Cu alte cuvinte, tot cei nevinovați sunt și cei care plătesc.

Ce s-a întâmplat în martie 2017

În primăvara anului trecut, o crimă cu premeditare a înspăimântat opinia publică. Ana Maria Stativă a fost ucisă cu sânge rece, pe 25 martie, în propria locuință. Francesco Serra se îndrăgostise nebunește de ea, până la obsesie, și era furios că femeia profita de pe urma acestei relații reușind de fiecare dată să îi scoată toți banii din buzunar.

Serra a executat-o în mai puțin de cinci minute, conform unui plan bine pus la punct. Arma crimei a fost un pistol pentru sacrificarea animalelor cu care i-a aplicat o lovitură în zona cefei.

Ana-Maria Stativa a fost găsită fără suflare, în camera de zi, prăbușită la pământ, de iubitul ei, un român.

Francesco Serra a fost arestat la o zi după oribila crimă, fiind trădat de înregistrările de pe camerele video din cartierul în care locuia românca şi de apelurile de pe unul dintre telefoanele mobile ale acesteia.

Cine e Francesco Serra

Serra s-a născut la Parma, în 1962. Abandonat de mic de părinți, a crescut prin diverse case de copii. La vârsta de 11 ani și jumătate a fost înfiat de niște rude. Pe părinții naturali nu i-a cunoscut niciodată.

A fost căsătorit, dar nu a avut copii. După divorț, fosta soție a fost și ea anchetată pentru că și-ar fi ucis partenerul.

Citeşte şi: "Cerem ÎNCHISOARE pe viaţă!". A început PROCESUL în cazul româncei ucise în Bologna

Era o persoană izolată, locuia singur, comunica puțin și nu avea prieteni. Relaționa cu câteva persoane, una dintre ele era și cea care i-a împrumutat arma crimei.

“Cred că i-am dat aproximativ 100 de mii de euro, am făcut toate calculele… asociația, chiria, facturile la utilități… asta în cazul în care zicea adevărul. Ea m-a vrăjit... eu mă atașasem... În afară de tariful pe care îl plăteam sâmbăta dimineață de 100 de euro, doamna cerea alți bani folosindu-se de motive care stârneau mila, îmi spunea minciuni... Era o femeie fără inimă, dar mă vrăjise... ca și cum aș fi fost un robot teleghidat, mă determina să fac lucruri împotriva voinței mele... reușea să mă convingă să fac tot ce voia ea... mă ipnotiza”, avea să i se confeseze acesta medicului psihiatru, în una dintre ședinţe.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Noi detalii în ancheta privind crima de la Bologna. "Nu era prima oară când m-am dus cu pistolul acasă la Ana-Maria. Am făcut-o, m-am eliberat. Acum voi merge la pușcărie"

De când a fost închis, oscila între momente de conştiență și delir. „În ziare s-a scris că Maria se ducea în România și eu eram gelos... că ea nu s-ar mai fi întors. E o prostie. Vacanța o plăteam eu... Erau luni de când nu mă mai simțeam liniștit... după părerea mea voiau să se elibereze de mine... De ce am ucis-o nu știu să vă răspund”, a mai declarat Serra.

În fața anchetatorilor acesta a recunoscut de la început săvârşirea faptei şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia