contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Campanie de informare Diaspora Start-up la Roma. 40 000 de euro pentru românii cu idei de afaceri

Sâmbătă, la Roma, va avea loc o conferinţă de informare a proiectului “Start-up 4 Diaspora​”, destinat românilor din străinătate care intenționează să lanseze o afacere în România.

Evenimentul va avea loc de la ora 17, la Hotel Imperiale (Via Veneto, 24​, 00187 Roma, ​Italia)​, şi este organizat de Liga Studenților Români din Străinătate, Asociația Centrul de Dezvoltare SMART și Patronatul Județean Al Femeilor De Afaceri Din Întreprinderile Mici Şi Mijlocii Suceava.

În cadrul evenimentului se vor prezenta scopul, condițiile de înscriere în proiect precum și beneficiile aduse prin implementarea programului. De asemenea, sunt aşteptaţi ca speakeri, antreprenori români şi experţi economici interesați de dezvoltarea economică a României și oportunităţile de investiţii, precum și de promovarea antreprenoriatului prin intermediul experienței proprii ca antreprenor.

Obiectivul major al acestui proiect este promovarea, susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu, în rândul persoanelor fizice din diaspora, prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunile Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia din România. Astfel, “Start-up 4 Diaspora” susține implementarea a 24 de noi afaceri non-agricole​, prin subvenții în valoare de circa 40.000 euro.

Proiectul “Start-up 4 Diaspora” este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia