contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Trei români au fost arestaţi după ce au trăit câteva luni pe seama unui restaurant din Italia

Trei români au fost arestaţi de poliţişti în Orvieto, după ce luni de zile au trăit de pe urma unui restaurant local.

Potrivit presei italiene, românii intrau în fiecare noapte în restaurant şi furau câteva sume mici de bani din casa de marcat, ca să nu dea de bănuit.

După câtva timp, patronului restaurantului a început să observe că în fiecare seară îi lipsesc câte 50-100 de euro şi a alertat poliţia.

Folosindu-se de camerele de supraveghere, aceştia au observat că, aproape în fiecare seară, trei bărbați intrau în incinta localului, fără a forța ușa de la intrare.

Agenţii i-au aşteptat sâmbătă noaptea în local şi i-au suprins în flagrant pe cei trei spărgători români: un fost chelner al localului care îşi făcuse o dublură a cheii de la restaurant, şi alti doi bărbaţi de 40 şi 27 de ani, ambii cu antecente penale.

Cei trei au fost reţinuţi, iar poliţiştii încearcă acum să afle dacă cei trei nu au vreo legătură şi cu spargerile din apartamentele care au avut loc în ultima perioadă pe teritoriul Orvieto.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia