contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Violență într-o familie de români din Italia. Bărbat anchetat pentru că își bătea în mod frecvent soția

O româncă de 47 ani din Forli nu a mai suportat bătăile și și-a reclamat soțul, în urma unui conflict. Polițiști au fost alertați, ieri după-amiază (n.r duminică 4 februarie), de femeia care a sunat la 113 anunțând că soțul ei, tot un român în vârstă de 46 de ani, a lovit-o și a agresat-o verbal.

La sosirea polițiștilor, femeia a explicat că totul a început de la o discuție în contradictoriu, în urma căreia, barbatul ar fi atacat-o cu brutalitate.

Ba mai mult, românca le-a spus oamenilor legii că, episodul de ieri n-ar fi singurul. Bărbatul o batea în mod frecvent, însă, niciodată, până acum, nu a depus plângere.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă. Românul este acuzat pentru violență în familie și i-a fost interzis să se mai apropie de domicilul conjugal.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia