contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Alegeri regionale în Italia: o româncă în cursa electorală din Lazio

Pentru prima oară, românii din Italia ar putea avea reprezentanţi într-un Consiliu regional din Peninsulă. La alegerile care vor avea loc pe 4 martie în Italia, în regiunea capitalei - Lazio, doi exponenţi ai comunităţii de români şi-au anunţat candidatura pe o Listă civică care îl susţine pe actualul guvernator, Nicola Zingaretti. Este vorba de Leontina Ionescu, bucureşteancă de 59 de ani, cu dublă cetăţenie, şi Giancarlo Germani, avocat italian căsătorit cu o româncă.

Precizăm că legea italiană permite ca doi candidaţi – un bărbat şi o femeie - să se prezinte împreună în faţa electoratului, pentru a respecta principiul de egalitate de gen. Astfel, numele celor doi vor apărea împreună pe buletinul de vot, susţinându-se reciproc. Menţionăm că la alegerile de pe 4 martie pot vota doar italienii, deci doar românii cu dublă cetăţenie.

(Citeşte tot articolul)

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia