REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Doi escroci au lăsat-o pe o româncă fără economiile adunate în Italia

O româncă din Forli a rămas fără economiile adunate în patru luni de muncă, după ce a căzut plasă a doi escroci care au profitat de inocența ei.

Femeia de 57 de ani a primit un telefon de la un șofer de autocar, care s-a oferit să o ducă acasă, în România. Cei doi au convenit să se întâlnească lângă gara din Forli, în Via D'Azeglio, joi, 1 februarie, la ora 11.30.

Bărbatul, punctual, s-a prezentat la locul stabilit, explicându-i româncei că vehiculul a fost parcat la câteva sute de metri distanță.

La un moment dat, în scenă, a intrat o așa-zisă polițistă care a supus-o pe românca unui control de rutină. Sub pretextul verificarii autenticității bancnotelor, escroaca a intrat în posesia banilor și a dat bir cu fugiții. Împreuna cu ea, a disparut și soferul.

Românca și-a dat seama că este vorba de o înșelăciune și a anunțat imediat poliția. Oamenii legii fac cercetări pentru a depista autorii.

Potrivit primelor mărturii ale victimei, ambii escroci ar fi fost românii. Femeia de 57 de ani venise în urma cu câteva luni la Forli, unde a lucrat ca badanta.

Se pare că cei doi știau de intenția româncei de a se întoarce în țară, așa ca au pus la cale un plan.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(2 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi