contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Doi escroci au lăsat-o pe o româncă fără economiile adunate în Italia

O româncă din Forli a rămas fără economiile adunate în patru luni de muncă, după ce a căzut plasă a doi escroci care au profitat de inocența ei.

Femeia de 57 de ani a primit un telefon de la un șofer de autocar, care s-a oferit să o ducă acasă, în România. Cei doi au convenit să se întâlnească lângă gara din Forli, în Via D'Azeglio, joi, 1 februarie, la ora 11.30.

Bărbatul, punctual, s-a prezentat la locul stabilit, explicându-i româncei că vehiculul a fost parcat la câteva sute de metri distanță.

La un moment dat, în scenă, a intrat o așa-zisă polițistă care a supus-o pe românca unui control de rutină. Sub pretextul verificarii autenticității bancnotelor, escroaca a intrat în posesia banilor și a dat bir cu fugiții. Împreuna cu ea, a disparut și soferul.

Românca și-a dat seama că este vorba de o înșelăciune și a anunțat imediat poliția. Oamenii legii fac cercetări pentru a depista autorii.

Potrivit primelor mărturii ale victimei, ambii escroci ar fi fost românii. Femeia de 57 de ani venise în urma cu câteva luni la Forli, unde a lucrat ca badanta.

Se pare că cei doi știau de intenția româncei de a se întoarce în țară, așa ca au pus la cale un plan.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(2 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia