contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Tentativă de sinucidere în Italia. Un român a amenințat că se aruncă de pe un pod

Un bărbat în vârstă de 34 de ani s-a urcat, luni dupa-amiază, pe un pod din strada Cristoforo Colombo din Bologna și a amenințat că se aruncă în gol.

Un cunoscut al românului a dat alarma la serviciile de urgență 113, anunțând intențiile necurate ale acestuia.

Ajunși în via della Grada, acolo unde locuiește românul, agenții au fost direcționați spre Via Cristoforo Colombo, zona Navile. Polițiști l-au găsit imediat pe român, era pe podul feroviar și amenința că își pune capăt zilelor. 

Negociatorii au încercat să îl distragă pe bărbat, în timp ce ceilalți agenți l-au imobilizat.

Aceștia nu au putut preciza deocamdată ce l-a determinat pe român sa recurgă la acest gest, cel mai probabil fiind vorba de o criză nervoasă.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(2 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia