contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

RAI 1 l-a avut invitat azi pe eroul român

Ion Purice a fost invitatul emisiunii Unomattina secțiunea Storie Vere (Povești adevărate) de pe Rai 1, unde gazdele emisiunii, Elisa Iscardi și Duilio Giammaria, împreună cu invitații lor, au vorbit despre accidentele stradale și actele de eroism ale persoanelor care sar în ajutorul victimelor accidentelor rutiere.

Citeşte şi: Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

"Nu sunt un erou. Din camion este mai mare vizibilitatea și am văzut părinții fetiței care erau în stradă și făceau cu mâinile, iar apoi am văzut-o fetiță întinsă pe șosea. M-am asigurat că nu venea nici o mașină din spate, am oprit camionul transversal străzii… Apoi, a trecut o mașină a Crucii Roșii, care s-a oprit și au acordat primul ajutor fetiței până a venit Ambulanța," a declarat emoționat românul.

Acesta a fost completat de unul dintre moderatori.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

"Nu e nevoie de o situație anume ca să ne comportam, ca «eroi», ca să folosesc acest termen. Dar, în societatea de azi acest gest altruist pare a fi o excepție neasteptată. De ce suntem surprinși de altruismul altora?" s-a întrebat retoric jurnalistul Duilio Giammaria.

Ion Purice este românul devenit erou în Italia dupa ce a salvat viața unui copil de opt ani. În urma unui accident rutier, o fetiță de origine marocană a fost aruncată în mijlocul autostrăzii din mașina în care se afla împreună cu alți membri ai familiei. Românul, a așezat tirul pe care îl conducea, ca paravan, pentru a proteja viața fetiței.

Citeşte şi: Fetița salvată de românul erou a fost externată

Micuța se află internată la un spital din Bergamo, iar starea ei continuă să fie critică.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia