contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autostrada A4.

În urma unui accident rutier, micuța Jihan, de origini marocane, a fost aruncată în mijlocul autostrăzii din mașina în care se afla cu alți membri ai familiei. Tatăl acesteia a început să facă semne disperate șoferului de tir, care a înțeles imediat ceea ce s-a întâmplat și a întors autotrenul de-a curmezișul străzii, pentru a împiedica celelalte vehicule să calce copila.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Destinul a vrut ca într-o altă mașină oprită din cauza accidentului să se afle cadre medicale ale Crucii Roșii, care au acordat primul ajutor fetiței. Din cauza traumatismului cranian acut suferit în impact, Jihan a fost dusă la spitalul Papa Giovanni XVIII, unde a fost operată de urgență, acum aflându-se la secția de terapie intensivă.

 

Identitatea eroului a fost făcută publică abia astăzi de către poliția italiană. Este vorba despre Ion Purice, rezident în Taglio di Po, angajat ca șofer de compania de transport marfă Bieretti. Curajul i-a fost dat probabil și de gândul la fiul său de trei anișori.

Citeşte şi: RAI 1 l-a avut invitat azi pe eroul român

Ambasada României în Italia a salutat fapta lui și i-a mulțumit public: “Gestul său, unul firesc de altfel, constituie un model şi demonstrează încă o dată că imaginea pozitivă a unei comunităţi se poate construi prin gesturi simple, aflate la îndemâna fiecărui cetăţean.

Citeşte şi: Fetița salvată de românul erou a fost externată

Reacţia unanim pozitivă a presei şi opiniei publice italiene este, la rândul său, o dovadă că rasismul este un fenomen marginal în societatea italiană şi că mass-media şi cetăţenii din ţara-gazdă sunt deschişi în a aprecia calităţile reprezentanţilor comunităţii româneşti din Italia de fiecare dată când au ocazia”, se arată în mesajul transmis de Ambasadă.

 

Anca Manolea

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia