contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie atât de către ceilalți co-naționali cât și de către toți cititorii.

Vineri seara (7 februarie), la Città del Castello (Umbria) mașina în care se afla un cuplu de italieni împreună cu cei doi copii s-a răsturnat pe șoseaua E45. Conform presei italiene Claudiu Vasile, un tânăr de 30 de ani, nu a ezitat nici o clipă și în mijlocul nopții, a coborât din mașina sa sfidând pericolele și celelalte mașini care circulau pe șosea cu viteză. A alertat imediat serviciile de urgență și a încercat să elibereze cei doi copii din mașină, care plângeau.

Mașina în care se afla familia s-a izbit inițial de o anvelopă pierdută de un camion cu câteva momente mai înainte, după care s-a răsturnat. "Nu păreau să fie în stare gravă, însă erau speriați - a spus Claudiu - am încercat să-i liniștesc; nimeni nu a oprit, din contră, toți păreau că încearcă să evite obstacolul. Am rămas acolo împreună cu soția mea, până au sosit pompierii și ambulanța. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit".

Presa mai adaugă faptul că implicarea acestui tânăr a fost crucială, deoarece a poziționat farurile de la mașina sa în așa fel încât să evidențieze obstacolul de pe șosea. Încidentul a avut loc la câteva sute de metri de la ieșirea pentru Selci Lama, în direcția nord.

Familia de Frascati a fost spitalizată și cea mai mare îngrijorare a fost pentru cei doi copii, unul de cinci ani și altul de doar un an. Din fericire, nici un membru al familiei nu a avut răni serioase. În aceeași seară Claudiu a trecut pe la spitalul din Città din Castello pentru a se asigura că starea lor este bună. Așadar, acest tânăr reprezintă un bun exemplu și este un adevărat erou de ocazie!


Anca Arnăutu

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia