Print this page

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie.

Incidentul s-a produs aseară, în localitatea Tagliacozzo, provincia L'Aquila, iar cauza exploziei o reprezintă, conform primelor estimări, o scurgere de gaze. Tânărul român în vârstă de 27 de ani, Lela Dragos, auzind explozia nu a mai stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul vecinilor care erau prinşi în flăcări.

“Am auzit două bubuituri puternice și am ieșit cu toţii afară. Ușile casei unde a avut loc explozia erau umflate. Vecina a sunat după ajutor, dar până să vină echipajele de urgenţă eu mi-am dat seama imediat de incendiu şi am sărit să-i ajut. Am salavat mai întâi bărbatul a cărui faţă era plină de flăcări care se extindeau pe tot corpul. În timp ce femeia era mai puţin afectată. La scurt timp au ajuns pompierii şi ambulnţa”, povesteşte Dragoş, citat de Terre Marscane.

Cuplul Damadino a fost transportat imediat la spital, însă bărbatul Vittorio Damadio, în vârstă de 84 de ani, se află în stare gravă, cu peste 50 % de arsură pe corp şi urmează să fie transferat la Napoli, în timp ce soţia acestuia a scăpat cu arsuri ușoare pe mâini. În incident a fost implicat şi câinele lor care a fost luat de urgență la adăpostul Sante Marie.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a seafla modul în care s-a produs explozia.

Rate this item
(0 votes)
Andreea Călugăr

Scrie pentru Agenda diasporei de la lansare. Locuieste in Spania de 6 ani.