contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie.

Incidentul s-a produs aseară, în localitatea Tagliacozzo, provincia L'Aquila, iar cauza exploziei o reprezintă, conform primelor estimări, o scurgere de gaze. Tânărul român în vârstă de 27 de ani, Lela Dragos, auzind explozia nu a mai stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul vecinilor care erau prinşi în flăcări.

“Am auzit două bubuituri puternice și am ieșit cu toţii afară. Ușile casei unde a avut loc explozia erau umflate. Vecina a sunat după ajutor, dar până să vină echipajele de urgenţă eu mi-am dat seama imediat de incendiu şi am sărit să-i ajut. Am salavat mai întâi bărbatul a cărui faţă era plină de flăcări care se extindeau pe tot corpul. În timp ce femeia era mai puţin afectată. La scurt timp au ajuns pompierii şi ambulnţa”, povesteşte Dragoş, citat de Terre Marscane.

Cuplul Damadino a fost transportat imediat la spital, însă bărbatul Vittorio Damadio, în vârstă de 84 de ani, se află în stare gravă, cu peste 50 % de arsură pe corp şi urmează să fie transferat la Napoli, în timp ce soţia acestuia a scăpat cu arsuri ușoare pe mâini. În incident a fost implicat şi câinele lor care a fost luat de urgență la adăpostul Sante Marie.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a seafla modul în care s-a produs explozia.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia