contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Seminar pentru badante, pe 28 iunie la Roma


 Duminică, 28 iunie, între orele 10-13, Ambasada României în Italia, în colaborare cu ISTISSS (Istituto per gli Studi sui Servizi Sociali),  organizează o întâlnire dedicată lucrătoarelor românce în domeniul asistenței familiale.

 Potrivit organizatorilor, în cadrul întâlnirii vor fi abordate subiecte de interes precum:

- drepturile lucrătorilor în domeniul asistenței familiale;
- consiliere privind domeniul asistenței fiscale;
- organizarea de cursuri de formare profesională în domeniu gratuite;
- organizarea sub forma de asociații sau organizații sindicale;
- popularizarea experiențelor de migrație și muncă în mass-media și societatea italiană.

Organizatorii își propun ca „întâlnirea să fie prima dintr-o lungă serie de întâlniri similare care să răspundă nevoilor de informare ale asistentelor familiale și care să creeze un forum interactiv și de schimbare de bune practici”.

Adresă: Viale di Villa Pamphili 71c, 00152 Roma
Mijloace de transport: Stație tren Quattro Venti, Linia FL3. Autobuze: 44, 710, 871, 981.
Pentru confirmări (inclusiv colective) vă rugăm trimiteți email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia