REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Averea celor mai bogați 14 italieni este egală cu 30% din ceea ce posedă întreaga pătură săracă

În cadrul țărilor UE, Italia este pe poziția 20 din 28 în ceea privește dezechilibrul veniturilor individuale. Suma tuturor valorilor, averilor și economiilor personale la nivel național este de circa 10.853 de miliarde de dolari. În acest context, 20% dintre cei mai bogați dețin 66% din totalul acestei averi naționale, următorii 20% dețin circa 18,8% din aceasta lăsând restului populației circa 14,8%.

Diferențele se accentuează cu cât se urcă pe scara celor bogați, astfel încât primii 5% dintre italienii super-bogați dețin 40% din valoarea totală a averilor la nivel național. Dacă ne vom limita la primii 1% nivelul de bogăție reprezintă 21,5% din totalul național.

Conform Oxfam, în 2015, 20% dintre cei cu veniturile cele mai mici aveau doar 6,3% din veniturile totale naționale, în timp ce 40% din acesta era distribuit între primii 20% dintre cei mai bogați italieni.

Scenariul devine mai dramatic dacă se urmărește evoluția venitului pe cap de locuitor, care din 1988 e în continuă creștere dar din care 45% s-a distribuit doar între cei bogați, lasând o creștere doar de 1% celor săraci. Nici la nivel mondial situația nu se prezintă mai bine, deoarece 1% din populație posedă cât restul de 99% la un loc iar la fiecare două zile se creează un miliardar.

Sursa grafică: La Stampa

Cristian Gaiță

Rate this item
(0 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi