REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

PROTESTE ÎN ITALIA. Românii din Bologna au ieșit în stradă

Câțiva români s-au adunat în această seară, în fața Consulatului General al României la Bologna, pentru a protesta față de modificarea legilor justiției și codurilor penale, dar și pentru a solidariza cu cei de acasă.

Oamenii sunt nemulțumiți de politică, de deciziile din ultima perioadă și mai ales de politicieni.

“Vrem ca cei de acasă să simtă că le suntem aproape. Vrem să schimbăm ceva în România! Eu sunt de cincisprezece ani aici și m-am saturat. Vreau să mă întorc acasă și să găsesc o țară fară corupți”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Cristian Ivan, unul dintre protestatari.

Pe lângă protestul din Bologna, românii din Italia au mai manifestat şi la Roma, unde circa 200 de protestat au ieşit în stradă cu mesaje împotriva corpuţiei, dar şi la Torino şi Milano.

În România, aproximativ 60.000 de persoane au ieșit în Piața Universității pentru un mega-protest antiguvernamental și în jur de 15.000, în celelalte orașe.

Cinci clujeni au mers pe jos până la București, în „Marșul Speranței”. Au parcurs aproximativ 400 de kilomentri, în zece zile, prin ploi și prin ninsori, dar nu s-au dat bătuți. Protestarii au trecut pe la sediul PSD și sediul ALDE și apoi s-au alăturat celor din Piața Universității

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi