contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Bărbatul care a încercat să o violeze pe românca din Bologna ramâne în arest

J.M, de 31 de ani, originar din Tunisia, care a fost arestat preventiv luni, 15 ianuarie, după ce a încercat să agreseze o românca de 43 de ani din Bologna, va rămâne în spatele gratiilor.

Așa a decis, ieri dimineță (n.r 18 ianuarie) judecătorul pentru investigații preliminare.

Tânărul a mai fost condamnat în 2009, la șase ani și șase luni de închisoare pentru că a violat o fată de 15 ani, în strada Mattei, în apropiere de locul unde a acostat-o pe româncă. În octombrie anul trecut, tribunalul din Bologna a dispus expulzarea lui fiind acuzat de trafic de droguri.

În timpul ședinței de ieri, tunisianul a preferat să nu raspundă la întrebări.

Luni 15 ianuarie, în jurul orei 9.00, românca de 43 de ani se îndrepta spre serviciu, când pe strada Bassa dei Sassi (zona Roveri) a fost atacată. J.M a urmarit-o și a aruncat-o la pamânt, i-a acoperit gura și a luat-o de păr, apoi a încercat să o ducă într-o clădire abandonată.

Din fericire, femeia a fost salvată de doi trecători care au auzit strigătele disperate și văzând scena, s-au oprit și au alertat autoritățile.

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia