REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Accident grav în Italia. Doi șoferi, un italian și un român, au murit pe loc

Accidentul a avut loc la Casal Borsetti, în apropiere de Ravenna, în noaptea de joi spre vineri (n.r 12 ianuarie) la ora 2.30. Doi șoferi au murit după ce un tir și un camion s-au ciocnit violent.

Victimele sunt Matteo Stirati, de 41 de ani, angajat al unei companii din Carapelle (Foggia) și Marius George Tatarciuc, de 33 de ani, de naționalitate română, dar rezident de mai mult timp, la Mirano (Venetia), angajat al unei companii venețiene.

Se presupune că accidentul s-a produs pe fondul oboselii și al somnolenței unuia dintre conducătorii vehiculelor. Conform primelor date făcute publice, Matteo Stirati ar fi pierdut controlul tirului, întrând pe banda opusă. În urma impactului, ambii șoferi au decedat pe loc.

Trecătorii au alertat imediat autoritățile. Două ambulanțe și o mașină medicală, precum și pompierii și carabinierii s-au deplasat la locul accidentului. În cauză s-a deschis o anchetă pentru a se stabili dinamica exactă a incidentului.
Trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost transportate la morga din Ravenna.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi