REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

S-a lansat prima librărie românească online din Peninsulă. Românii îşi pot comanda cărţi româneşti oriunde pe teritoriul Italiei

Astăzi se împlineşte o lună de zile de când românii stabiliţi în Italia se pot bucura de prima librărie românească digitală dedicată în exclusivitate lor.

Accesând platforma www.librom.it cei interesaţi au posibilitatea să aleagă dintr-un catalog amplu de cărți în limba română care cuprinde pe lângă opere clasice şi cărți pentru copii, şi multe publicații noi. Cărţile se comandă direct pe site-ul www.librom.it și vor fi primite acasă în câteva zile, oriunde pe teritoriul Italiei.

Prima librărie online românească din Italia este coordonată de Oana Leluțiu şi Alexandru Bejan doi tineri români stabiliți în Italia care au înțeles importanța culturii în societatea de astăzi. Prin proiectul lor, aceştia îşi doresc o apropiere cât mai mare a românilor din străinătate faţă de propria cultură şi literatură, dându-le în special copiilor născuţi și crescuţi în Italia posibilitatea de a studia limba natală într-un mod mai simplu și distractiv.

"LibroM dorește să fie o punte între Italia și România. Emblema este site-ul în sine, curând disponibil și în limba italiană pentru a deschide orizonturile și a face cunoscută cultura românească şi gazdelor noastre. Librom.it este locul virtual în care oricine se poate simți acasă și poate trăi o experiență interesantă", ne-au declarat cei doi tineri.

Aceştia promit şi lansarea pe site a unui blog în care vor putea fi găsite recenzii, informații despre cele mai interesante evenimente culturale din toata Italia, dar și multe alte surprize interactive.

Rate this item
(0 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi