contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

S-a lansat prima librărie românească online din Peninsulă. Românii îşi pot comanda cărţi româneşti oriunde pe teritoriul Italiei

Astăzi se împlineşte o lună de zile de când românii stabiliţi în Italia se pot bucura de prima librărie românească digitală dedicată în exclusivitate lor.

Accesând platforma www.librom.it cei interesaţi au posibilitatea să aleagă dintr-un catalog amplu de cărți în limba română care cuprinde pe lângă opere clasice şi cărți pentru copii, şi multe publicații noi. Cărţile se comandă direct pe site-ul www.librom.it și vor fi primite acasă în câteva zile, oriunde pe teritoriul Italiei.

Prima librărie online românească din Italia este coordonată de Oana Leluțiu şi Alexandru Bejan doi tineri români stabiliți în Italia care au înțeles importanța culturii în societatea de astăzi. Prin proiectul lor, aceştia îşi doresc o apropiere cât mai mare a românilor din străinătate faţă de propria cultură şi literatură, dându-le în special copiilor născuţi și crescuţi în Italia posibilitatea de a studia limba natală într-un mod mai simplu și distractiv.

"LibroM dorește să fie o punte între Italia și România. Emblema este site-ul în sine, curând disponibil și în limba italiană pentru a deschide orizonturile și a face cunoscută cultura românească şi gazdelor noastre. Librom.it este locul virtual în care oricine se poate simți acasă și poate trăi o experiență interesantă", ne-au declarat cei doi tineri.

Aceştia promit şi lansarea pe site a unui blog în care vor putea fi găsite recenzii, informații despre cele mai interesante evenimente culturale din toata Italia, dar și multe alte surprize interactive.

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia