REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Premieră într-o localitate din Italia: Doua românce își vor uni destinele după cinsprezece ani de relație

Doua românce vor spune DA în fața ofițerului de stare civilă din Nuoro, Sardinia, o localitate din sudul Italiei. Liliana Craciun și Ramona Dinescu sunt împreună de mai bine de cinsprezece ani și de zece, locuiesc în Italia.

Cuplul de românce va fi primul cuplu lesbi din Nuoro care se va căsători, iar primarul Andrea Soddu va oficia personal ceremonia.

Povestea de dragoste a celor două s-a împarțit între localitățile, Nuoro unde Liliana lucrează ca badantă și Sassari, unde Ramona profesează ca asistentă pentru o clinică.

Liliana Crăciun are 50 de ani și este originară din Brăila, iar Ramona de 42 de ani, din Bistrița.

"Suntem foarte bucuroase că putem în sfârșit să facem acest pas, suntem împreună de cincisprezece ani. Am așteptat mult timp această lege care permite căsătoria cuplurilor homosexuale și în sfârșit, iata-ne aici. Eu, în luna iulie, m-am întors acasă și am facut toate actele, lipsesc doar documentele Ramonei. Am sosit în Sardegna acum zece ani, întâi a venit partenera mea, Ramona, care a gasit un loc de munca și a început să lucreze ca asistentă medicală. O lună mai târziu am decis să o urmez și am venit și eu. Aici, în Nuoro, am găsit mulți prieteni. Orașul ăsta a devenit a doua mea casă și aici am decis să ne căsătorim. În țara mea din păcăte, nu există încă nici o legislație care să permită căsătoriile homosexuale. Sper că și acolo se vor decide să facă acest pas spre civilizație cât mai curând posibil”, a declarat Liliana pentru publicația La Nuova Sardegna.

În aprilie 2017, tot o românca s-a căsătorit cu iubita ei, o italiancă din Braone, provincia Brescia. Cele două aveau o relație de aproximativ trei ani și cresc împreună o fetiță de un an.

În Italia, legea privind uniunea civilă între două persoane a fost adoptată în mai 2016. Conform acesteia, uniunea civilă se încheie în fața unui oficial public, în prezența a doi martori și se înregistrează în Registrele de stare civilă.

Uniunea dintre doi parteneri prevede obligația unei asistențe morale și materiale reciproce, beneficierea de o pensie de urmaș, acordarea unui permis de reședință pentru partenerul străin și posibilitatea de a lua numele partenerului.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi