REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Cum au sarbatorit românii din Italia Ziua Națională

Românii din diaspora nu au uitat de 1 decembrie. La Bologna, mai mulți conaționali au sărbatorit cu mic cu mare, Ziua Națională a României.

O petrecere în toata regula, cu sârbe și hore s-a încins ieri, la Centro Zonarelli. Zeci de românii, unii îmbracați în costume naționale, au dansat și au cântat pentru a-și alina dorul de țară.

De pe mesele conaționalilor, nu au lipsit nici bucatele tradiționale. După ore în șir de pregătiri, gospodinele comunității au adus româniilor de la Bologna, gustul de acasă. Sarmale, cozonaci, prăjituri, palincă și vin roșu au îmbiat atmosfera de aseară.

“Este deja o tradiție ca în fiecare an, Asociația Betania din Bologna sa organizeze pentru prieteni și membri, un eveniment dedicat Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Am ales pentru urmatorul an de activitate moto-ul “unul pentru toți și toți pentru unul”. Dorim să le mulțumim pe aceasta cale toturor celor care au participat, reprezentanților Consulatului General al României, membrilor asociației, care din timpul lor liber și din banii lor, au realizat aceasta minunată seară, lui Ionuț Oniceanu și formației Stil Bologna care este mereu alaturi de noi”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Corina Pop, președinta Asociației Betania.

Corina Pop le-a transmis tuturor românilor să se implice în activitățile culturale ale comunității

“Invităm alături de noi pe toți cei care cred în valori și sunt oameni de buna credință. M-aș bucura să scrii despre noi, românii din Bologna, o asociație, voluntari, câțiva prieteni. As vrea sa se faca cunoscuta povestea noastra, a celor uni?i, a celor care se apreciază și stimează reciproc. Suntem împreuna, atât de diferiți, cu bune și cu rele, cu scopuri comune care ne motivează. Ne facem viața mai frumoasă, în primul rând nouă și apoi celor din jur.”

Cornelia Crîșmaru

 

 

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi