REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Fetița româncă violata și ucisă în Italia va fi deshumată

Maria Ungureanu, fetița de numai nouă ani, gasită moartă, anul trecut, în piscina unui resort din San Salvatore Telese va fi deshumată pe 13 decembrie. Asta a decis ieri, Procuratura della Repubblica care continuă ancheta în acest caz rămas încă nerezolvat.

Maria Ungureanu a murit prin asfixiere mecanică provocată prin înec. Potrivit anchetatorilor, fetița ar fi fost violată înainte să moară. Pe corpul ei, au fost găsite mai multe urme de agresiune. Singurul suspect în acest caz, este Daniel Ciocan, un conațional și un prieten apropiat al familie. De altfel Ciocan este ultima persoană care a văzut-o pe Maria în viață și cu care ar fi făcut, în seara fatală, o plimbare în mașină, până la Telese și apoi însoțindu-o la biserică.

Sora acestuia, Maria Cristina Ciocan este și ea anchetată pentru complicitate la crimă. Pe 19 iunie 2016, Maria Ungureanu a participat împreună cu parinții la slujba dedicată în cinstea lui Sant Anselmo, de la biserica Santa Maria Assunta, când la un moment dat, fetița s-a îndepărtat, probabil pentru a se juca. Copila a fost vazută, ultima oară, în jurul orei 19.00, iar la miezul nopții, o clienta a unui pub din apropiere, a observat ceva suspect în piscina resortului și a alarmat autoritățile.

Pentru Maria nu s-a mai putut face nimic. Ajunse la fața locului, echipajele de urgență au constat decesul. În luna octombrie a anului trecut, Curtea de Casație a respins recursul din partea Procuraturii Republicii, care contesta concluziile impuse de Gip Flavio Cusani și de Curtea de Conturi prin care s-a dispus cercetarea în stare de libertate a lui Daniel Ciocan și a sorei acestuia, Maria Cristina Ciocan.

Tribunalul a declarat ca recursul se bazează pe "ipoteze nedemonstrate și că nu pot fi excluse ipotezele alternative, chiar și cea a morții accidentale" Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi