REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Omagiu pentru Cristina Tepuru, românca ucisă la Bologna

Românca ucisă cu bestialitate în urmă cu opt ani a fost comemorată miercuri, la Bologna. Zeci de oameni s-au adunat în cartierul Borgo Panigale, pe strada Via delle Serre, de la periferia oraşului, pentru a-i aduce un omagiu.

De la ora 20.45, voluntari ai proiectului Non sei Sola (Nu eşti singură), de la Asociaţia Albero di Cirene, românii de la Asociaţia Betania, împreună cu preotul Marinel Mureşan s-au întalnit exact în locul unde Cristina, tânară româncă şi-a dat ultima suflare. Îngheţaţi de frig, dar şi de durere, cei prezenţi s-au rugat şi au cântat în aminitrea tinerei femei.

“Vrem să ţinem vie amintirea Cristinei, dar şi a tuturor fetelor căzute victime ale prostituţiei. Suntem aici şi pentru a trage un semnal de alarma: Nu mai vrem sa vedem femei sau copile aruncate pe strada! Ne dorim ca acest strigat sa rasune dincolo de aceasta biserica, de aceasta strada pe care am parcurs-o împreuna.”, a declarat Paolo Ramoda, presedintele Asociatiei Papa Giovanni XXIII

Cristina Tepuru a murit pe 16 noiembrie 2009, după ce a fost înjunghiată de un italian.

Românca avea doar 22 de ani şi trăia de mai mulţi ani la Bologna, unde era obligataă să se prostitueze. Cristina provenea dintr-o familie săracă şi era mama a doi copii.

În seara fatală, românca se urcase în maşina italianului pentru o partidă de sex contra cost, dar în urma unor neînţelegeri iscate de la bani, Francesco Stagnitto i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit şi apoi a abandonat-o într-un şanţ.

Din păcate Cristina nu a mai putut fi salvată. Cu ultimile forţe a reuşit să îl sune pe un prieten care a anunţat serviciile de urgenţă. Găsirea ei a fost îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile, aşa că tânăra femeie şi-a dat ultima suflare la scurt timp dupa ce a fost preluată de ambulanţă.

Omuciderea Cristinei a şocat opinia publică după ce conversaţia cu operatorul de la serviciul de urgenţă a apărut în mai multe ziare.
- Unde eşti?
- Nu ştiu!
- Mă vezi?
- Nu pot, sunt moartă!
- M-ai vazut trecând?
- Sunt aici, în fund!
- Trebuie să mă întorc înapoi?
- Da?

În ciuda faptelor grave, călaul Cristinei a beneficiat de o condamnnare de unsprezece ani de închisoare şi la plata unei daune de 45.000 de euro, bani care nu au intrat nici pâna astăzi în posesia familiei victimei.
Francesco Stagnitto este originar din Catalnissetta şi locuia împreună cu iubita la Bologna.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(2 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi