REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

MAE pregăteşte schimbări fulger. Bologna va avea un alt consul

Potrivit unor surse, consulul General al României la Bologna, Eugen Şerbănescu va fi schimbat din funcţie, iar în locul lui, va fi desemnată Daniela Maria Dobre.

Maria Dobre este consilier politic diplomatic la Ambasada României din India acolo unde soţul ei este ambasador. În trecut, a mai lucrat pentru o perioadă la Consulatul din Trieste.

Decizia MAE vine pe neaşteptate, ironic chiar, după ce Eugen Şerbănescu a fost laudat la reuniunea diplomaţilor din aceasta vară.

Schimbările anunţate i-au luat prin surprindere şi pe multi conaţionali din zonă, care s-au mobilizat pentru a-l sprijini. Peste douazeci de asociaţii au semnat în timp record, o petiţie prin care solicită ministerului, menţinerea consulului în funcţie.

Şerbănescu a fost numit pe postul de consul general, în aprilie 2013, în locul lui Dan Eugen Pineta.

Timp de patru ani, Eugen Şerbănescu a fost o prezenţă activă în cadrul comunităţii româneşti de aici. A gestionat situaţii de criză cauzate de cutremurele de vara trecută, alegerile prezidenţiale, proteste de muncă, incidente. A sprijinit românii aflaţi în dificultate şi a trimis echipele consulare acolo unde a fost nevoie.

Piesa de teatru "Ricatto" scrisă de Consulul general al României la Bologna s-a jucat pe scena Teatrului Alemanni cu sala plina în fiecare din cele trei zile. Piesa a avut o interpretare de excepţie şi a primit ovaţiile publicului.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi