REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Cină de caritate la Bologna pentru salvarea unei vieţi. Alexandru, un copil care sufera de o afecţiune cumplită, are nevoie de noi!

Un puşti român de numai 10 ani se luptă de un an de zile cu o boala cumplită. Asociaţia Betania din Bologna organizează sâmbată o cină de caritate, fondurile strânse urmând a fi redirecţionate către tratamentul băiatului. 

Alexandru Bardu este originar din Medgidia, şi suferă de limfom malign non-Hodgkin cu celulă medie T, limfoblastic. Boala i-a fost depistată la începutul acestui an, în urma unor investigaţii amănuntite, iar de atunci îşi duce existenţa dintr-un spital în altul.

În prezent este internat la spitalul „Marie Curie” din Capitala, unde se afla sub tratament. Peste câteva luni, baiatul trebuie sa fie operat la o clinica din Turcia, iar costul intervenţiei salvatoare, un transplant de celule stem, este de aproximativ 100.000 de euro. Bani de care familia lui nu dispune.

„De când s-a îmbolnavit stă mai mult în pat. Poate doar să se plimbe prin camera cu perfuzia după el, mai are stări de greaţă. În ultima perioadă, a facut şi afte din cauza tratamentului. A fost foarte rău pentru că nu a mâncat vreo trei zile şi nu a putut nici să doarmă noaptea. Dar mulţumim lui Dumnezeu, acum este mai bine. S-a miscşorat şi limfomul de la 16 cm la 6,5 şi sperăm că, pânaă terminaăm tratamentul, să scadă de tot”, a declarat pentru Agenda Diasporei, Raluca Bardu, mama lui Alexandru.

Pentru a-şi salva copilul, Raluca şi Laurenţiu au bătut pe la toate uşile, însă fară prea multă speranţă.

„Ne-au zis că în cel mai bun caz (n.r cei de la casa se asigurări de sănătate), ne-ar da o mică parte din sumă şi asta mai târziu, peste şase luni sau un an. Ne-am interesat şi pentru asigurările speciale, dar ne-au precizat că banii îi vor deconta după un timp considerabil, iar noi nu putem să aşteptăm.”, ne-au mai declarat părinţii băiatului.

În timp ce alţi copii de vârsta lui nu ştiu ce maşinuţe să şi mai adauge în colectie, Alexandru nu vrea decât să traiască şi să se facă bine. E momentul să acţionăm şi să ne mobilizăm pentru că are nevoie de sprijinul nostru!

„Vrea să se facă bine, vrea acasă. Mai visează şi la lucruri normale vârstei lui. Are diferite stări”, a conchis cu vocea îndurerată, mama copilului

Viaţa lui Alexandru depinde de o sumă de bani. Mână de la mână putem să îl facem pe Alexandru să renască.

Aşadar Asociaţia Betania invită pe toţi oamenii cu inimă mare să participe la cina de caritate, sâmbătă 18 noiembrie, de la ora 20.30, la Parohia Sfânta Cruce din Bologna, via Castiglione, nr.67. Meniul este pe baza de pizza, iar costul acestuia va fi de 15 euro de persoană.

Informaţii şi rezervări se pot obţine la numerele de telefon: 389 8334051 (Teodor Butoarcă), 3288855237 (Corina Pop) sau 320 9554611 (Cornelia Crîşmaru).
Cei care nu pot participa, dar vor să îl ajute pe copil, o pot face donând în contul: RO74 CECE CT21 08RO N132 8497, deschis la CEC BANK pe numele BARDU LAURENŢIU.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi