REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Festival de muzică corală la Roma organizat de grupul românesc Arpeggio & Roua

Pe 28 și 29 octombrie asociația culturală ARPRO organizează prima ediție a festivalului Sacred Roots Fest, care reunește coruri din Europa pentru a cultiva pasiunea pentru muzica corală sacră.

Festivalul propune o nouă abordare a tradiției corale sacre, mai puțin prezentă în panorama muzicală contemporană, cu obiectivul de a deveni un punct de referință pentru iubitorii acestui gen de muzică. De aceea, sunt invitați să participe studenți, profesori, coriști.

“Am dorit să plecăm de la început, de la rădăcinile sacre (n.d.r. Sacred Roots) care ne unesc, indiferent de religie sau naționalitate. Vrem să deschidem un dialog intercultural și interconfesional într-o limbă comună: muzica”, a declarat Simona Vasile, președintele asociației ARPRO.

Astfel, pe 28 octombrie, Accademia di Romania va găzdui începând cu orele 10 conferința “Originea cântului coral sacru”, în care vor interveni: E.S. Liviu Petru Zăpîrțan, Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta, Alina Pârvulescu, secretar general al Asociației Naționale Corală din România și dirijorii corurilor participante. Evenimentul se va încheia cu analiza unei partituri interpretate de participanți.

Iar pe 29 octombrie, de la ora 16, va avea loc un maraton muzical la Oratorio del Caravita în care vor interpreta Arpeggio & Roua, grupul coral al asociației ARPRO, S. Dionisie Exiguul și S.Roman Melodul corurile episcopiei ortodoxe române din Italia, Gaudium Poloniae, corul comunității poloneze din Italia, corul Betel al comunității penticostale române din Italia, Ioan D. Chirescu, corul istoric din Cernavodă și Schola C antorum al academiei LAR din Roma.

Intrarea la evenimente este gratuită.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutului Cultural Român din București și Accademia di Romania din Roma, sub patronajul Ambasadei României în Italia și a Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta şi beneficiază de finanţarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Colaboratori și sponsori: Asociația culturală Roma & Romania, Digi Mobil, Vizion Photography, Trattoria Moderna, Corso Grand Suite, Casa Eledy Ricami Creativi, asociația socio-culturală Vocea Românilor.

Parteneri Media: TVR Internațional, Radio Romania Actualități, Agerpres, Radio Vocativ, Agenda Diasporei, Vocea Românilor.

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi