REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Se încheie Festivalul Propatria. Cei mai talentaţi tineri români din Diaspora vor fi premiaţi mâine la Roma

După un adevărat maraton cultural, a 7-a ediție a Festivalului Internaţional Propatria - tinere talente româneşti se apropie de final.

Mâine, la Roma, va avea loc Gala tinerelor talente și deccernarea Premiilor de Excelenţă Propatria care va fi, ca în fiecare an, punctul culminant al Festivalului organizat şi promovat de către Asociaţia culturală româno-italiană Propatria în colaborare cu Ambasada României în Italia și Academiei României la Roma, şi cu susţinerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Vor sosi la Roma pentru acest eveniment numeroși participanți și oaspeți din mai multe țări: România, Italia, Moldova, Austria, SUA.

Protagoniştii vor fi tinerii şi adolescenții români talentați din Diaspora, care s-au afirmat obținând rezultate remarcabile în muzică, arte vizuale, sport sau alte domenii. Publicul va avea totodată plăcerea să întâlnească și personalități de vârf din lumea culturală românească. Spectacolul de gală va fi un triumf de momente artistice de excelență.

Un moment de mare așteptare este rezervat „Trupei AS“, ansamblu coregrafic format din 32 de copii, coordonat de Aura Ghica și Mona Teodorescu (Palatul Naţional al Copiilor din București), care va dărui publicului momente autentice de muzică și dans tradiţional românesc interpretate într-o nouă cheie delectură, unind în mod surprinzător modernul cu vechea tradiție românească.

Pe scena de la Golden vor urca în această ediţie nume importante ale sportului și artei. Amintim cu mândrie numele Alexandrei Ana Maria Agiurgiuculese, tânără gimnastă de origine română care la numai 16 ani a urcat deja de patru ori pe podium la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică și, împreună cu ea, Campioana Andreea Ştefănescu, astăzi Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene, câstigătoarea medaliei de bronz cu Echipa Naţională a Italiei de Gimnastică la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și medalia de aur la Jocurile Olimpice din Montpellier 2011 și Stuttgart 2015. Va fi prezent de asemenea și Georgian Cîmpeanu, Campionul Italiei Wako-Pro full contact, sportiv de origine română care a câștigat de 21 de ori Cupa Mondială "Bestfighter".

Spectacolul va continua cu momente muzicale interpretate de Valeria Cristea Nechita la pian, de Trio Cristea Nechita (pian, oboi și violă) cu un repertoriu de coloane sonore din filmografia internaţională, de pianistul Emanuele Stracchi cu Rhapsody in Blue de Gershwin, de actorul și regizorul Thomas Otto Zinzi, și mulţi alţii.

Prezentatorii Galei Tinerelor Talente vor fi: Alessandro Pistecchia, antropolog, doctor în istoria Europei, expert privind minoritătile și discriminarea și cunoscuta actriță Emanuela Ionică, cu o bogată carieră în dublaj cinematografic, vocea Isabelei, prietena lui Hugo Cabret (Martin Scorsese) și vocea oficială a Violetei (Disney) în Italia, precum și în multe alte filme.

Pe parcursul spectacolului se vor acorda premii, diplome de merit și de excelenţă precum și nelipsitul trofeu Propatria, devenit deja tradiţie.Vor fi răsplătiți, astfel, pentru realizările lor de exceptie în domeniul artei, științei și sportului.

Ca o noutate, anul acesta, în urma colaborii cu Direcţia Didactică a Teatrului Golden prin Directorul Laura Ruocco (actriţă), vor fi acordate patru burse în valoare de câte 1000 de euro, care vor permite câștigătorilor să studieze la “Golden Academy”, Academia de Spectacol a Teatrului Golden.

Președintele juriului din acest an este: Mihai Stan (Accademia di Romania in Roma) care va decide premiile alături de: Daniela Mogavero (jurnalist al agenției naționale de presă Askanews), Cătălina Diaconu, (pianist, profesor de pian principal la Conservatorul Santa Cecilia și Director Artistic al Festivalului Propatria), Laura Ruocco (actriţă), Stella Parenti ( Prof. de canto clasic, Conservatorul Santa Cecilia), Elena Postelnicu (jurnalist, corespondent Radio România în Italia).

Şi în acest an, Festivalul Propatria continuă să susţină proiectul „Tineri pe picioare” coordonat de către Dr. Massimo Liberatori, medic la Spitalul Universitar „Agostino Gemelli” din Roma. Proiectul, căruia Asociația Propatria îi este partener din luna octombrie 2015, realizat împreună cu AUCI ong (Associazione Universitaria per la Cooperazione Internazionale/ Asociația Universitară pentru Cooperare Internațională), Universitatea Catolică „Sacro Cuore” din Roma și Episcopia Ortodoxă Romană a Italiei, a oferit gratuit până în prezent 120 de proteze la 107 bărbați cu picioarele amputate din România.

Festivalul Tinerelor Talente va susține și în această a 7-a ediție - proiectul „Tineri pe picioare” printr-o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice din Italia și România, care se va derula pe întreaga desfășurare a evenimentului, în colaborare cu grupul de voluntari ai proiectului.

PREMIILE FESTIVALULUI PROPATRIA

* 4 trofee Propatria pentru excelenţă;
* 1 premiu pentru jurnalism;
* 4 burse de studiu de cate 1000 € oferite de Golden Academy.
* Premiul special „Cu România în suflet”, un curs de perfecționare pianistică
cu cadență lunară, pe parcursul unui întreg an academic, premiu acordat de
către directorul artistic al Festivalului, Prof. Cătălina Diaconu;
* 10 plachete onorifice;
* diplome și carţi în limba română tuturor participanţilor

Totodată vor fi premiate societățile, școlile și cluburile de apartenență.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi