REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Accident mortal în Italia. Tristeţe de nedescris în oraşul în care locuia Cristina Boroiban "Ne-a salutat cu zâmbetul ei frumos"

Un oraş întreg o deplânge pe Cristina Boroiban, victima unui teribil accident rutier petrecut în Italia. Locuitorii din Renazzo, provincia Ferrara sunt tulburaţi de dispariţia tinerei românce şi sunt alături de fetiţa acesteia de numai cinci ani. 

Cristina avea 28 de ani şi era foarte cunoscută de toată lumea din zonă, după ce a lucrat ca barman în mai multe localuri. Aşa l-a cunoscut şi pe iubitul ei, Fausto Bedini, proprietarul unui renumit bar cu care avea împreună un copil.

"Speram că nu era adevarat. A fost o lovitură dură. Când am aflat, l-am sunat imediat pe tatăl fetiţei (n.r iubitul româncei). Astăzi, copilul nu a venit la şcoală, rudele îi vor explica ce s-a întâmplat. Va fi o mare tragedie. Avea o legatură foarte strânsă cu mama ei, era foarte dulce şi draguţă. Vom aborda cele mai bune căi posibile pentru a preveni noi traume şi le vom explica totul şi copiilor. Am discutat şi cu ceilalţi parinţi, aşa că micuţa va fi protejată de toată lumea.", a declarat pentru publicaţia Il Resto del Carlino, învatatoarea Serena şi directoarea şi maicuţa, Lidia delle Serve di Maria di Galeazza, de la şcoala unde învaţă copila

Învaţătoarele şi-o amintesc pe româncă ca fiind o persoană introvertită, dar mereu disponibilă. Ultima oară au vazut-o pe 2 octombrie, la o petrecere de la şcoală. "Ne-a salutat cu zâmbetul ei frumos".

"Luni seara, când eram în comunitate, ne-am rugat pentru Cristina, dar şi pentru fetiţa ei şi pentru cei dragi" a mai adăugat maicuţa Lidia.

Cristina Boroiban şi-a găsit tragicul sfârşit, luni 9 octombrie a.c. Românca era la bordul unui Renault Clio, când pe o porţiune de drum în curbă a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un camion care venea din direcţia opusă. Impactul a fost atât de violent, încât femeia a murit pe loc. Echipajele de urgenţă nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul.

Cu câteva minute înainte, românca s-a întâlnit cu iubitul ei la un bar, unde au baut împreună, o cafea. La întoarcere, fiecare a plecat cu masina lui. Doar că la un moment dat, barbatul nu a mai vazut-o Cristina, în oglinda retrovizoare. În urma era doar un imens nor de praf. Când s-a întors, a văzut tragica întâmplare.

"Povestea noastră seamană cu un basm. Ar putea fi ţesatura unui roman. Ne-am întâlnit într-un bar. Mi-a pregatit ea o cafea. Ieri la barul Sprint, i-am facut eu cafeaua. Da, totul a început şi s-a încheiat cu o cafea.” a declarat, îndurerat bărbătul.

Cauzele tragediei sunt încă neclare. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-au petrecut accidentul.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(2 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi