REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Scandal într-o familie de români din Italia. S-au agresat reciproc, el a bătut-o, iar ea l-a înjunghiat

O banală ceartă între doi soţi a degenerat într-un scandal de amploare cu agresiuni şi dosar penal. Un echipaj de poliţie a fost solicitat să intervină de urgenţă, marţi 10 octombrie a.c, de către medicii de la 118 din Bologna.

Ajunşi la faţa locului, poliţişti au identificat-o pe una dintre victime, un cetăţean român de 45 de ani care le-a povestit că, pe fondul unor altercaţii, soţia l-a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie.

Pe femeie,  însă au gasit-o în dormitor,  întinsă pe podea, acuzând o durere puternică în zona gâtului.

Versiunea acesteia a fost cu totul şi cu totul diferită. Femeia de 55 de ani, originară din Republica Moldova a declarat în faţa poliţiştilor că soţul ar fi ameninţat-o cu moartea, apoi a lovit-o şi, în cele din urmă, că să se apere, a luat cuţitul şi l-a taiat.

Ambii au fost duşi la spitalul Maggiore din Bologna. Bărbatul a fost eliberat cu un prognostic de 12 zile, iar femeia este încă internată.

Nici unul şi nici cealalalt nu sunt la prima abatere. Românul a mai fost acuzat, în trecut, de violenţe şi ameninţări grave împotriva unui coleg de apartament, în timp ce femeia are în spate o condamnare de şase luni pentru imigraţie clandestină şi o acuzaţie de întrerupere a muncii în folosul comunităţii.

În cauza a fost deschisă o anchetă. Soţii sunt cercetaţi pentru violenţă şi alte agresiuni.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi