REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Ziua recoltei sărbătorită de românii din Bologna

Românii din Bologna s-au reunit ieri, pentru a sărbători Ziua Recoltei- Ziua Mulţumirii. Evenimentul a oferit participanţilor pe lânga expoziţiile cu standuri de legume, fructe şi produse tradiţionale, un program cultural artistic. 

Ziua Recoltei a avut loc, duminică, 8 octombrie de la ora 10.00. Gazdele evenimentului au fost cei de la Biserica Râul Trezirii. Invitaţi la sărbătoare, membrii Asociaţiei Betania au oferit un spectacol de costume populare autentice din zona Maramureşului.

"Ziua mulţumirii este sărbătorită de creştini încă din cele mai vechi timpuri. Ei se adunau, toamnă pentru a aduce recunoştinţă lui Dumnezeu pentru culturile bogate. De aceea suntem şi noi aici, este atât de frumos că într-o zi ca aceasta, inima noastră să fie mulţumitoare, să avem o atitudinie de recunostinţă. Este minunat că suntem cu toţii împreună. Dumnezeu să ne binecuvânteze!, a precizat Ticu Jănel Bosna, preot la Biserica Creştină Râul Trezirii, în închiderea evenimentului.

S-a cântat, s-au recitat poezii, a fost o zi a credinţei şi a mulţumirii, cu emoţii dar şi cu multă voie bună. Versurile lui Traian Dorz, poet şi deţinut politic, prezentate cu mult patos de fetele de la Betania, au umplut obrajii conaţionalilor, de lacrimi.

"Aş vrea să vă transmit din partea soţului meu (n.r Eugen Şerbănescu, consulul general al României la Bologna) şi al consulatului să fiţi mulţumiţi de tot ceea ce aveţi, să fiţi sănătoşi, Dumnezeu să fie alături de voi şi să vă ocrotească", a declarat Roxana Dima, membru Asociaţia Betania, Bologna

Cornelia Crîşmaru

Pentru mai multe fotografii accesaţi link-ul următor https://www.facebook.com/pg/Agenda.Diasporei/photos/?tab=album&album_id=1958360074453189

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi