REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Un român a fost accidentat mortal în Italia

Tragedie într-un oras din Italia. Un bărbat de 37 de ani a fost accidentat mortal, duminică dimineaţă, în jurul orei 3.00.

Ciprian Polcovnicu, domiciliat în San Bartolomeo, o localitate din provincia Ferrara, se întorcea de la un bar, unde petrecuse seara în compania unor prieteni, când pe porţiunea de drum între Gallo şi San Bartolomeo, a fost accidentat violent de un Volovo, la bordul căruia se afla un tânar de 26 de ani din Molinella. 

Maşina călătorea în direcţia Santa Maria Codifiume. Din motive încă în curs de investigare, şoferul nu l-a observat pe românul care circula pe marginea străzii. Din cauza impactului violent,  bărbatul a plonjat pe terenul de lângă drum.

Conducătorul autovehicului s-a oprit să îi ofere acestuia primul ajutor şi a dat imediat alarma, la 118.

La faţa locului s-au deplasat echipajele speciale de la serviciile de urgenţă, poliţia şi pompierii. Personalul medical a încercat să îl stabilizeze pe tânarul român, dar condiţiile sale erau încă de la început, critice. Ciprian Polcovnicu a fost transportat la Spitalul Sant’Anna din Cona. Medicii de la unitate de urgenţă  au făcut tot ce le-au stat în putinţă pentru a-l salva pe român, dar inima acestuia a încetat să mai bata la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Ciprian Polcovnicu era originar din Sighetul Marmaţiei şi locuia de mai mulţi ani într-o localitate din Ferarra, împreună cu soţia.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi