contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Papa Francis în vizită la Bologna

Papa Francisc va vizita, duminică 1 octombrie, capitala regiunii Emilia-Romagna, Bologna. Suveranul Pontif va face mai întâi o oprire la Cesena. Elicopterul care îl va transporta, va ateriza la ora locală, 10.30 în parcarea din Via Mattei, din periferia oraşului.

Papa Francisc se va întâlni cu migranţii şi refugiaţii de la Centrul de primire, aşa-zisul "Lampedusa di Bologna" după cum îl denumeşte vescovul, Matteo Maria Zuppi.

Între 11.30 şi 12.00 va parcurge străzile Mattei, Massarenti, San Vitale, Rizzoli, Piazza Re Enzo până în Piazza Maggiore, unde va rosti împreună cu 5.000 de credincioşi, rugăciunea Angelus.

După ceremonie, organizatorii au pregătit un prânz de binefacere pentru persoanele nevoiaşe. La masă cu Papa vor sta oamenii săraci, minorii din centru de deţinuţi din via del Pratello şi bătrânii.

La ora 16.30, Suveranul Pontif va străbate străzile Marsili, Urbana, Saragozza, De Coubertin, Andrea Costa, dello Sport. Începând cu ora 17.00 va participa la liturgia euharistică la Stadionul Dall'Ara unde sunt aşteptaţi aproximativ 50.000 de credincioşi

După slujbă, Papa va mai vizita Centrul Sportiv Corticelli din via Zoni.
"Nu a fost niciodată la Bologna, dar a auzit atât de multe despre acest oraş...Momentul cel mai important? Nu, fiecare are particularităţile lui!", a declarat vescovul Matteo Maria Zuppi pentru publicaţia bolognarepubblica.it

În aşteptarea Suveranului Pontif, Gianni Morandi va"anima" cu cântecele sale, mulţimea de credincioşi din Piazza Maggiore.

Trei curse gratuite TPer care vor conecta stadionul cu gara centrală, vor fi puse la dispoziţia pelerinilor. În plus, Trenitalia şi Tper, în acord cu Regiunea Emilia-Romagna, au îmbunătăţit serviciile feroviare din zona metropolitană Bologna.

Începând de duminică 1 octombrie, de la ora 1.00 şi până seara, va fi limitat accesul prin Massarenti,la Secţiile de Primiri Urgenţe Obstetrică- Ginecologie (prin Massarenti 13), Pediatrica (prin Massarenti 9/2) si medicina generala din Via Albertoni.

Pentru a ajunge la unităţile de primire-urgenţe, va fi necesară parcurgerea bulvardului Ercolani sau Strazile: via Mazzini, Primordi şi Albertoni. Banda pentru autobuz va fi liberă circulaţiei tuturor autovehiculelor, iar camera de supraveghere video va fi suspendantă în acea zi.

Cei care vor să participe la sluja de la Stadion pot să îşi rezerve un loc accesând link-ul https://1ottobre2017.it/papa-francesco-a-bologna/scheda-personale-libero-accesso-messa-stadio.php

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia