REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Papa Francis în vizită la Bologna

Papa Francisc va vizita, duminică 1 octombrie, capitala regiunii Emilia-Romagna, Bologna. Suveranul Pontif va face mai întâi o oprire la Cesena. Elicopterul care îl va transporta, va ateriza la ora locală, 10.30 în parcarea din Via Mattei, din periferia oraşului.

Papa Francisc se va întâlni cu migranţii şi refugiaţii de la Centrul de primire, aşa-zisul "Lampedusa di Bologna" după cum îl denumeşte vescovul, Matteo Maria Zuppi.

Între 11.30 şi 12.00 va parcurge străzile Mattei, Massarenti, San Vitale, Rizzoli, Piazza Re Enzo până în Piazza Maggiore, unde va rosti împreună cu 5.000 de credincioşi, rugăciunea Angelus.

După ceremonie, organizatorii au pregătit un prânz de binefacere pentru persoanele nevoiaşe. La masă cu Papa vor sta oamenii săraci, minorii din centru de deţinuţi din via del Pratello şi bătrânii.

La ora 16.30, Suveranul Pontif va străbate străzile Marsili, Urbana, Saragozza, De Coubertin, Andrea Costa, dello Sport. Începând cu ora 17.00 va participa la liturgia euharistică la Stadionul Dall'Ara unde sunt aşteptaţi aproximativ 50.000 de credincioşi

După slujbă, Papa va mai vizita Centrul Sportiv Corticelli din via Zoni.
"Nu a fost niciodată la Bologna, dar a auzit atât de multe despre acest oraş...Momentul cel mai important? Nu, fiecare are particularităţile lui!", a declarat vescovul Matteo Maria Zuppi pentru publicaţia bolognarepubblica.it

În aşteptarea Suveranului Pontif, Gianni Morandi va"anima" cu cântecele sale, mulţimea de credincioşi din Piazza Maggiore.

Trei curse gratuite TPer care vor conecta stadionul cu gara centrală, vor fi puse la dispoziţia pelerinilor. În plus, Trenitalia şi Tper, în acord cu Regiunea Emilia-Romagna, au îmbunătăţit serviciile feroviare din zona metropolitană Bologna.

Începând de duminică 1 octombrie, de la ora 1.00 şi până seara, va fi limitat accesul prin Massarenti,la Secţiile de Primiri Urgenţe Obstetrică- Ginecologie (prin Massarenti 13), Pediatrica (prin Massarenti 9/2) si medicina generala din Via Albertoni.

Pentru a ajunge la unităţile de primire-urgenţe, va fi necesară parcurgerea bulvardului Ercolani sau Strazile: via Mazzini, Primordi şi Albertoni. Banda pentru autobuz va fi liberă circulaţiei tuturor autovehiculelor, iar camera de supraveghere video va fi suspendantă în acea zi.

Cei care vor să participe la sluja de la Stadion pot să îşi rezerve un loc accesând link-ul https://1ottobre2017.it/papa-francesco-a-bologna/scheda-personale-libero-accesso-messa-stadio.php

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(0 votes)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi