REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Sfârşit dramatic pentru o româncă din Italia după ce s-a intoxicat cu metanol

O româncă de 49 de ani a murit după ce a consumat două sticle de alcool care aveau o concentraţie mare de metanol. Femeia suferea de dependenţa de alcool şi pentru asta, fiica ei a aruncat din casă, toate sticlele de băutură. Numai că, vineri 28 iulie a.c, Anica nu a mai rezistat tentaţiei şi a consumat două sticluţe de alcool pentru menaj, pe care le găsise într-un sertar din bucătarie.

"În seara zilei de 28 iulie, într-o vineri, am auzit-o că s-a ridicat din pat, am fost suspiciosă şi m-am dus să verific. Aşa că am descoperit ca aproape terminase o sticla de alcool denaturat pe care l-am cumparat de la un magazin din apropierea casei. Am certat-o, nu parea ca se simte rau, nici macar a doua zi. Am luat sticla şi am aruncat-o. Apoi, duminică, a început să acuze dureri de stomac şi avea spume la gură." a declarat pentru cotidianul La stampa, Laura fiica victimei.

Cealaltă sticlă a fost gasită tot în casa, Anica o ascunsese imediat după ce a consumat-o.

Pe 30 iulie, românca a fost internată în Spitalul Martini din Torino, iar în ultima perioadă dădea semne de vindecare. "Am vazut-o pe mama mea joi seară. A mâncat şi mi-a zâmbit. Din păcate, nu putea vorbi şi se străduia să respire, dar părea că se simte mai bine." a completat Laura.

Însă în dimineaţa zilei de 22 septembrie, tot într-o vineri, starea Anicăi s-a agravat, iar spre seară medicii au constat decesul.

În cauză, autorităţile din Torino au deschis o anchetă. Cel care i-a vândut Laurei alcoolul, este cercetat pentru fraudă în comerţ. Moartea româncei ar putea însă să îi agraveze acestuia, situaţia. Analizele au confirmat un procent ridicat de metanol. Eticheta flacoanelor indică de fapt, alte componente: etanol, butanonă şi bitrex.

"Vreau să merg până în profunditatea acestei poveşti. Trebuie să o fac pentru mama mea" a conchis pentru La Stampa, fiica victimei.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi