REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Torino. Mamă şi fiică găsite înjunghiate în casă

O româncă de 31 de ani şi fiica acesteia de şase ani au fost găsite moarte în locuinţa lor din Perosa Argentina, din apropiere de Torino. Mama tinerei românce a fost cea care a descoperit cadavrele şi care a alarmat autorităţile.

Trupul micutei, ucise cu o lovitură în zona pieptului, a fost găsit în sufragerie, în timp ce cel al femeii era în bucatarie.

Autorităţile din Torino au deschis o anchetă. Se ia în calcul ipoteza omorului şi apoi a sinuciderii. Potrivit anchetatorilor, Alina Mihaela Olaru şi-ar fi ucis fiica şi apoi s-a sinucis cu trei lovituri de cuţit. Arma crimei era lânga trupul româncei. La locul faptei nu s-a găsit vreun bilet de adio.

Femeia este originară din Rădăuţi şi s-a mutat acum câteva luni în Italia, unde mama acestia, care lucrează pentru o firmă de curăţenie în Piemonte, locuieşte de mai bine de 15 ani. Conform celor publicate în presa italiană, serviciile sociale din România au luat-o pe fetiţă pe care femeia ar fi încercat să o abandoneze de nenumărate ori, dar în cele din urmă au reîncredinţat-o mamei.

Alina Mihaela Olaru era şomeră şi se afla în evidenţa Centrului de sănătate mintală Villa Perosa.

În acest moment tatăl fetiţei este în România.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi