REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

O primărie din Italia a devenit bogată peste noapte după ce un transportator român a achitat o amendă uriaşă

116 mii de euro a plătit o societate de transport din România unei primării din Rovigo pentru o amendă încasată de un şofer când de fapt sumă reală era de 116 euro. Eroare a fost făcută de o angajată a societăţii româneşti care a mai adăugat încă trei zerouri la cifra datorată.

Când s-au trezit cu conturile goale, reprezentantii firmei românesti au intrat în panică şi au început să sune disperaţi pentru a-şi recupera banii. Că să poata fi restituită "comoara" nejustificată, primaria din Ariano Polesine a trebuit să facă o întreagă tevatură birocratică.

"Am fost nevoiţi să verificăm tot. Nu este aşa simplu să restitui 116 mii de euro. Va fi facută o variaţie de bilanţ. Vreau să zic că întâi trebuie să stabilim o intrare prevăzută şi o ieşire consecutivă pentru transferul de bani în mod invers. Ieri seară (n.r joi 28 iulie) am avut şedinţă de consiliul iar printre punctele dezbătute s-a numărat şi acesta. Acum, persoana care se ocupă de acest lucru va dispune restituirea sumei. Birocraţia este omicidială în astfel de cazuri şi trebuie să respectăm anumite reguli", a declarat Fabio Casellato, responsabilul departamentului economic din primaria Ariano Polesine.

Epopeea italiană a început după ce camionistul român a fost surprins de două ori de camerele de supraveghere video de pe strada statală SS Romea, în apropiere de Riva, Veneto, circulând cu o viteză peste limita admisă.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi