REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Doi italieni au încercat să fure bicicleta unui român din Bologna

Doi hoţi italieni au pus ochii pe o bicicletă frumoasă, în valoare de aproximativ 300 de euro, aflată în proprietatea unui român.

Miercuri, în plină zi, cei doi bărbaţi de 35 şi 45 de ani, au filat bicicletele şi motocicletele parcate de o parte şi de alta a străzii din zona Piazza Cavour din centrul Bolognei. În timp ce unul făcea de pază, celălalt folosindu-se de ustensile speciale, a reuşit să taie lanţul de oţel care proteja bicicleta românului.

Din fericire n-au reuşit să-şi ducă planul până la capăt. Asta pentru că s-au lovit de ghinionul de a fi văzuţi de către poliţiştii de la brigada de securitate a Departamentului municipal, îmbrăcaţi în civil, care tocmai ce treceau pe-acolo.

Bărbaţii sunt acum în arest după ce au fost audiaţi ieri dimineaţă. Unul dintre ei şi-a recunoscut fapta şi a cerut condamnarea în regim de urgenţă, primind opt luni de închisoare şi o amendă în valoare de 100 de euro.

Italienii nu sunt la prima abatere de acest gen, ambii fiind în evidenţa poliţiei. Asupra lor s-au găsit ustensile de distrugere şi un cuţit.

Bicicleta a fost consemnată proprietarului de drept, un cetățean român care a parcat cu câteva ore mai devreme, în via Garofalo pentru a ajunge la locul de muncă.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi