REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Liberalii din Diaspora ar putea să candideze la alegerile din România

Liberalii vor discuta în luna august, într-o ședință a Biroului Politic Național (BPN), posibilitatea ca reprezentanți ai filialelor PNL din Diaspora să poată candida în România la alegerile locale și nu numai, a anunțat deputatul Nicolae Neagu, vicepreședinte al PNL Sibiu.

"Există o formulă, un concept pe care îl vom defini. Și vă pot anunța, în luna august va fi o discuție în Biroul Politic Național, care va tranșa printr-o formulă scrisă, acest aspect al colaborării cu Diaspora liberală, nu doar din Italia. Am putea crea un suflu nou în administrație. Se va găsi un protocol, o soluție încât să existe un mecanism clar. În Biroul Politic Național, în luna august se va discuta, când probabil cei din Diaspora vor fi prezenți. Am garanția și certitudinea că vor fi deschideri ale organizațiilor județene liberale", a spus Neagu, citat de Agerpres.

De asemenea, Adrian Alexandrescu, președintele filialei PNL din Lombardia (Italia), a declarat, în aceeași conferință de presă, că dorește să candideze la alegerile locale de la Sibiu.

"Există precedentul, la Vrancea. Depinde la ce voi candida, eu sunt dispus să mă întorc acasă. Și nu sunt singur, sunt mulți care așteaptă aceste semnale. Se întorc mulți acasă", a declarat Adrian Alexandrescu, în aceeași conferință de presă.

Liderul PNL din Lombardia (Italia) a mai spus că tot mai mulți români care în ultimii ani au plecat pentru a munci în străinătate acum se repatriază în România, iar în Italia ar mai exista acum în jur de 1,4 milioane de conaționali.

Rate this item
(0 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi