contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Concert de muzică populară, duminică, la Roma

Elena Lazăr (stânga) si Elisabeta Juverdeanu Turcu III (dreapta) Elena Lazăr (stânga) si Elisabeta Juverdeanu Turcu III (dreapta)

Tradițiile și obiceiurile românești vor fi promovate la Roma în perioada 22-24 iulie 2017.

În Piața Nassyria – Fonte Nuova din capitala Italiei va avea loc în aceste zile o expoziție de obiecte și produse culinare cu specific românesc și un concert de muzică populară tradițională la care sunt așteptați să participe români stabiliți în Italia, dar şi italieni sau chiar turiști.

Concertul va avea loc duminică, 23 iulie, și va fi susținut de artiști consacrați ai scenei românești și din diapora: Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Gabriel Dorobanțu, Ilie Caraș, Viorel Strâmbeanu, Elena Lazăr, Lidia Bolfosu, Dorin Bercuci, Elena Beninati, Ansamblul Folcloric Altărașul și Fabio și Silvia Coladarci.

Evenimentul, intitulat „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții”, este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni) în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți.

Proiectul vizează consolidarea relațiilor dintre comunitatea românească din Roma şi zonele limitrofe și comunitatea italiană, promovarea valorilor culturale românești în rândul românilor stabiliți în Italia, dar și în rândul italienilor, precum şi îmbunătățirea imaginii României și a comunității de români din Italia.

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia