REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

STRIGĂT DE AJUTOR! Românul paralizat şi ABANDONAT într-un spital din ITALIA are nevoie de noi

Istvan Vida a supraveţuit unui accident cumplit, dar a rămas paralizat de la brâu în jos. Medicii nu i-au dat nici o şansă de vindecare, iar acum urmează un tratament de recuperare la o clinică din Piacenza. În curând se va întoarce în România unde va avea nevoie de aparatură specială.

Asociaţia Ronda della Carità şi Asociaţia Per il Mondo organizează sâmbătă, 29 iulie, de la ora 19.30, la Parohia din Mortizza (7 km de la Piacenza, în direcția Cremona) o cină de caritate pentru Istvan Vida.

Informaţii şi rezervări se pot obţine la numerele de telefon 3805882841 (Radu Nicolae) sau 3357000986 (Gianni Bonadè).

Toate resursele financiare acumulate vor fi utilizate pentru procurarea unui pat electric special.

Istvan Vida are 46 de ani şi este originar din Satu-Mare. Până anul trecut, ducea o viaţă normală. Îşi împărţea existenţa între serviciu ca şofer pentru o firmă de transport şi casă.

Citeşte şi: EXCLUSIV. CAZ TULBURĂTOR. Un şofer român zace de 7 luni paralizat într-o clinică din Italia. Firma angajatoare: "N-a avut nici bunul simţ să ne dea declaraţia despre ceea ce s-a întâmplat. Am avut o pagubă de 20.000 de euro"

Muncea din greu pentru a câştiga un ban în plus şi pentru a le oferi celor două fetiţe un trai mai bun. Făcea sacrificii enorme, la mii de kilomentri de casă, mânca şi dormea luni la rândul, în camion.

În dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2016, la Castelvetro Piacentino (Piacenza), în timp ce se îndrepta spre o firmă din Busseto, camionul pe care îl conducea a fost lovit din plin de un tren de marfă.

Pentru că avea o încărcătură mare care îl obliga să se deplasese încet, pe un drum în curbă şi în condiţii meteorologice nefavorabile (ceaţă şi burniţă), la trecerea la nivel cu calea ferată, pe linia Cremona-Fidenza, Istvan a rămas blocat între barierele care aveau să îi decidă destinul.

Nu a vrut să se salveze doar pe el, aşa că a coborât din camion şi a făcut semne disperate marfarului să se oprească, dar impactul a fost inevitabil. Şi punct...

De atunci şi până în prezent, Istvan duce o luptă continuă, cu statul, cu birocraţia, cu firma la care a lucrat cu atâta dăruire şi chiar cu el însuşi. Învaţă să îşi accepte soarta, sa îşi regăsească ocupaţii, pasiuni, alt mod de a trăi. Învaţă să o ia de la capăt.

Este cercetat penal în ancheta accidentului, nu ia nici "medical", nici pensie din cauza unor făstâceli birocratice din România. Că să fie tratat în Italia, a fost nevoit să acopere o asigurare medicală suplimentară.

Este somat să părăsească spitalul pentru că a încheiat programul de tratament şi pentru că nu mai sunt fondurile financiare necesare.

De aproape un an, Istvan trăieşte din puţinul pe care i l-a oferit familia lui şi o mână de oameni inimoşi din Piacenza. Din când în când îl mai vizitează sau îl mai sună câte o persoană care a auzit de necazul lui. Pe cei dragi i-a văzut doar o singură dată, căci situaţia în care sunt, nu le permite acest "lux".

Într-un glas încă compleşit de boală, Istvan ne cere ajutorul. Haideţi să îi fim alături!

Istvan pot fi eu, poţi fi tu, poate fi fratele, soţul sau chiar tatăl tău. Haideţi să nu îl lăsăm singur în această cumplită încercare a vieţii.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(2 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi