contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Nemulțumiri în Italia. "Sunt prea mulţi infractori români care ne aglomerează puşcăriile"

România nu colaborează cu Italia privind infractorii, acesta este ultima nemulţumire a oficialilor din peninsulă.

"Deţinuţii străini să-şi ispăşească pedepsele în ţările de origine! Astfel nu vom mai avea supraaglomeraţie. Supraaglomerarea închisorilor noastre este cauza prezenţei infractorilor străini, care ar putea să-şi ispăşească pedepsele la ei în ţară. Ne implicăm până când aceste ţări îşi vor căra cetăţenii care sunt deţinuţi în Italia. Am fost deja în Algeria şi dacă voi avea posibilitatea voi merge şi în Maroc, Tunisia şi Romania, pentru a vorbi direct cu autorităţile competente, dar ajutorul trebuie să vină de la toate ministerele interesate din ţările respective.

Cred că nicio ţară astăzi nu-şi poate permite în faţa unei urgenţe internaţionale să-şi caute scuze şi să se spele pe mâinii. Tutela drepturilor umane e fundamentală pentru toate ţările. Dar acestea trebuie să-şi rezolve propriile probleme. Nu se pot revărsa toţi asupra Italiei", a declarat şeful Departamentului administraţiei penitenciare, Santi Consolo.

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia