contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Grevă naţională în transporturile publice locale din Italia. Ce trebuie să ştie românii din marile oraşe

Mai multe sindicate din transporturile publice din Italia au proclamat pentru ziua de luni, 26 iunie o grevă națională de 4 ore. Vor fi sistate serviciile de transport public local în cinci mari oraşe, Roma, Napoli, Capri, Modena şi Bologna. Greva va afecta mersul autobuzelor, tramvaielor şi metrourile.

În capitală serviciile de transport public vor fi întrerupte în intervalul orar 8.30-12.30, în timp ce la Napoli şi Capri greva începe la ora 9-00 şi se va încheia la ora 13.00.

În Nordul Italiei, sindicalişti au decis că la Modena să protesteze de la 8.30 la 12.00, iar la Bologna de la 11.00 la ora 15.00.

Pe durata grevei, nici un mijloc de transport public în comun nu va efectua vreo o cursă. Vor fi afectate şi casele de bilete, în timp ce serviciul de call center, de pază şi de recepţie vor funcţiona cu program normal.

Bologna

TPer (autobuze şi autocare) din zonele de la Bologna și Ferrara nu vor garanta transportul public urban, suburban și extraurban în intervalul 11.00-15.00.

De asemenea mijloacele transport în comun din zona Bolognei vor efectua curse din centru spre periferie şi vice-versa cu ora de plecare până la ora 10.45.

Ca urmare a grevei nici personalul de la birourile de eliberare a permiselor de intrare în zonele cu trafic limitat din Via San Donato nu va lucra.

Tot luni, nu vor fi garantate nici serviciile feroviare pe liniile: Bologna-Portomaggiore, Bologna-Vignola, Ferrara-Suzzara, Ferrara-Codigoro, Reggio Emilia -Guastalla, Reggio Emilia-Sassuolo, Reggio Emilia-Ciano d'Enza, Modena-Sassuolo și Parma-Suzzara.

Italia a fost paralizată şi vinerea trecută, după ce sindicalişti au declarat grevă generală. Metrourile, trenurile, avioanele şi autobuzele nu au circulat timp de 24 de ore. Problemele din transporturii ar provenii din faptul că o parte din compania feroviară precum şi Alitalia urmează să fie privatizate.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia