REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

EXCLUSIV. Noi detalii în ancheta privind crima de la Bologna. "Nu era prima oară când m-am dus cu pistolul acasă la Ana-Maria. Am făcut-o, m-am eliberat. Acum voi merge la pușcărie"

Detalii șocante ies la iveală în cazul anchetei de la Bologna. Ana Maria Stativa, românca de 30 ani a fost ucisă cu sânge rece, pe 25 martie, în propria locuință. Francesco Serra se îndragostise nebunește de ea, până la obsesie și era furios că femeia reușea de fiecare dată să îi scoată toți banii din buzunar, profitând de pe urma acestei relații.

Bărbatul a mers de nenumărate ori cu pistolul, acasă la româncă. Numai că de această dată și-a dus la bun sfârșit, planul diabolic. Amorezul și-a executat victima în mai puțin de cinci minute, conform unui plan chibzuit. În ziua crimei, a îmbrăcat un hanorac cu glugă și o șapcă și nu a atins nimic ca să nu poată fi identificat.

Francesco Serra era atât de obsedat și de gelos de româncă, încât o urmărea de ceva timp, prin intermediul unui sistem gps și printr-un program instalat pe telefon.

Arma crimei, un pistol pentru sacrificarea animalelor, a fost procurată de Serra de la un prieten, căruia i-a invocat că are nevoie pentru a omorî niște capre. Așa cum a povestit anchetatorilor, italianul știa foarte bine cum funcționează aceasta, drept pentru care și-a ucis victima, aplicându-i un singur glonte în zona cefei.

Citeşte şi: O româncă din Bologna a fost omorâtă în casă

Franceso Serra are 55 de ani, este originar din Palermo, dar locuia de mai mulți ani la Vergato, o comună din apropiere de Bologna. În trecut, bărbatul a fost căsătorit, iar fosta soție a fost și ea acuzată că și-a fi ucis concubinul.

Serra a fost arestat imediat după comiterea faptei de către poliția din Bologna fiind identificat după mărturiile câtorva persoane apropiate româncei, precum și după apelurile pe care le efectuase înainte să își întâlnească victima.

În fața anchetatorilor a pledat ca fiind vinovat. La momentul actual, este închis la Pușcăria Dozza din Bologna, unde își așteaptă condamnarea finală.

Iată ce s-a întâmplat de fapt în sâmbăta fatală

Pe 25 martie 2017, cei doi au stabilit de comun acord o întâlnire, în apartamentul Anei Maria Stativă, așa cum se întâmpla în fiecare sâmbătă, de aproximativ doi ani de când se cunoșteau.

La ora 11.05, Francesco Sera a fost surprins de camerele de supraveghere, întrând pe poarta principală din cartierul de blocuri de pe Via Varthema numărul 44. Românca îl aștepta, așezată la masa din bucătărie, uitându-se la televizor.

Citeşte şi: Vecinii româncei ucise ieri la Bologna, în şoc. "O persoană bună, liniştită, educată". Pe cine audiază acum anchetatorii

Conform versiunii lui Serra, discuția ar fi pornit de la faptul că Ana Maria i-ar fi cerut în mod insistent 2.000 de euro pentru a se muta în România. Sub pretextul că trebuie să meargă până la baie, italianul a executat-o pe la spate, cu un pistol de sacrificat animalele, aplicându-i o lovitură în zona cefei.

Totul s-a petrecut în aproximativ cinci minute. La 11.11, potrivit înregistrărilor video, Francesco Serra a părăsit locuința româncei, luând cu el, unul dintre cele două telefoanele mobile ale victimei și cheile de la locuința.

"Am ucis-o pentru că nu mai puteam. Mă șantaja, reușea să scoată toți banii de pe mine. Îi dădusem anul trecut 32.000 de euro, apoi alți 4.000. Am datorii în bănci, la serviciu.. Ultima dată voia 2.000 de euro, eu i-am spus că am doar 1.600 și ea insista că îi trebuiesc toți pentru că vrea să se mute în România pe 10 aprilie. Eu oricum nu am crezut...  Nu era prima oară când m-am dus cu pistolul acasă la Ana-Maria. Am făcut-o, m-am eliberat. Acum voi merge la pușcărie", a declarat Franceso Sera în fața anchetatorilor.

Femeia a fost găsită în jurul orei 15.00, de către partenerul ei, tot un român, care s-a întors acasă alertat de faptul că aceasta nu îi răspundea la telefon.

La fața locului s-au deplasat echipajele de ambulanță și poliție, dar pentru Ana Maria nu s-a mai putut face nimic, aceasta fiind deja moartă.

Citeşte şi: Poliţia a arestat un italian în cazul româncei ucise ieri la Bologna. Motivul încredibil pentru care suspectul ar fi recurs la crimă

Arma crimei a fost găsită în locuinţa italianului, la indicaţiile acestuia, precum și telefonul mobil al victimei, pe care Serra încercase să îl distrugă. Cheile de la casa româncei nu au fost găsite, italianul a precizat că le-a aruncat una câte una, în timp ce se întorcea acasă, după ce a comis oribila crimă.

Românca ar fi povestit apropiaților că Serra dezvoltase o obsesie pentru ea, că era foarte gelos, că o suna insistent și că, acum câteva luni, când era în România, i-a tăiat cauciucurile la mașină.

Citeşte şi: "Cerem ÎNCHISOARE pe viaţă!". A început PROCESUL în cazul româncei ucise în Bologna

Pe timpul audierilor, italianul ar fi mărturisit că a plasat un dispozitiv GPS în apartamentul româncei, într-un loc ascuns, fără ca aceasta să își fi dat seamă și că i-a instalat un program pe telefon, pentru a o urmări, dar nu pentru că "eram îndrăgostit de ea sau că o iubeam și nici nu eram obsedat", ci pentru că "o suspectam că ar avea activități ilegale. O făceam ca să ajut justiția."

Ana Maria Stativa locuia de mai mulți ani la Bologna, era originară din București și avea doi copii, unul de 13 ani și altul de 11. Femeia avea o familie numeroasă și era singurul sprijin pentru ei.

Cornelia Crîșmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Publicitate

orange.ro

Publicitate

provident.ro%20

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Opinie | Bogdan Hofbauer

De unde vine Ziua Păcălelilor pe 1 aprilie?

Ai făcut atâtea păcăleli de 1 aprilie, ai fost păcălit și tu de atâtea ori, dar fii sincer: știi de…

    GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
     Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
     Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
     R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
       Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi