contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

Un român care trăieşte în Italia şi-a tatuat pe braţ Coloana lui Brâncuşi. Spune că-l ajută să-şi aline dorul de casă

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care trăieşte de câţiva ani în Italia, şi-a tatuat pe braţ Coloana fără de Sfârşit al lui Brâncuşi.

În acest fel, gorjeanul poartă peste tot cu el unul dintre simbolurile României. Ionuţ Andrei Pîrvulescu nu a uitat de valorile româneşti, deşi trăieşte departe de casă. El şi-a dorit să-şi tatueze pe braţ Coloana lui Brâncuşi ridicată în memoria eroilor din Primul Război Mondial.

„Ideea principala este sa am ceva ce nu are oricine sa fiu mai diferit şi am ales sa merg pe o tema istorica“, ne spune Ionuţ cum i-a venit ideea tatuării acestui monument reprezentativ pentru România. Mai mult decât atât, tânărul a rămas ataşat de casă şi de locurile natale, fiindu-i dor de oraşul în care a crescut: „Eu ţin...

Citeste tot articolul

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia