REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Accident grav în Italia. Trei persoane au murit printre care și un român

Accident grav în Italia. Trei persoane au murit printre care și un român Foto: Il resto del carlino

Trei persoane au murit și una este în stare grava în urma unui accident care a avut loc, ieri în jurul orei 17.00, la Ganzanigo di Medicina, o comuna din apropiere de Bologna. Incidentul s-a produs între un Volkswagen Passat, înmatriculat în România și un Renault Clio.

La bordul Volkswagen-ului Passat era un român de 39 de ani și o conațională. Potrivit primelor cercetari, românii se deplasau pe via San Vitale, când în apropiere de intersecția cu Via Nova, încercând sa depașească un maxiscuter, autovehicul a intrat în coliziune cu o mașina condusă de un barbat de 53 de ani însoțit de o femeie de 60 de ani din Bologna. În urma impactului violent, renault-ul a părasit carosabilul sfârșind într-un canal situat în partea opusă a drumului. Șoferul român și ambii pasageri ai renault-ului au decedat pe loc.

Cei care treceau prin zona au alertat autoritațile. Două ambulanțe, pompierii și carabinierii din Bologna s-au deplasat la faţa locului. Echipele de intervenţie au extras trei cadavre. Românca, care a supravetuit tragicului accident, a fost trasportată cu elicopterul la Spitalul Maggiore din Bologna, şi potrivit unor surse, prognosticul medicilor este unul rezervat. Femeia care conducea scuterul este internată la Spitalul din Imola, şi se află în afara oricarui pericol.

„Singura supravețuitoare, fata româncă, a fost extrasă dintre fiarele mașinii și, deşi era înca conștientă, se afla în stare de șoc, astfel încât nici nu a observat ca soțul ei murise. Vorbea cu el ca și cum ar fi fost înca în viață. Am încercat sa o ținem trează până la sosirea primelor ajutoare, dar a leșinat", a declarat pentru Il Resto del Carlino, unul dintre salvatori.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Cronica neagră

Diaspora eroica

Un alt român, erou de ocazie

Presa italiană a relatat în aceste zile despre un alt român care ne face cinste, cuvântul "român" fiind citit cu mândrie (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

  • Subscribe to this user's RSS feed Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    Recent items

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi