contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

SCANDAL între liberalii din Italia. Alegerile din martie au fost ANULATE. Mâine are loc un nou scrutin

Membrii Partidului Național Liberal din Italia sunt chemaţi din nou la vot. Mâine, la Viterbo, se va desemna componenţa biroului politic al PNL Italia, după ce Comisia de Arbitraj a anulat alegerile din martie, de la Bologna, când Valentin Făgăraşan a fost numit preşedinte.

Anularea alegerilor vine după ce fostul preşedinte al liberalilor din Italia, Adrian Chifu, a reclamat faptul că acestea nu au fost organizante în concordanță cu statutul partidului, iar cei numiți în funcții nu au avut rezultate la parlamentarele din toamnă.

"Abuzurile nu primează întotdeauna. Doar pentru unii. Salut decizia Comisiei de Arbitraj", a scris Chifu pe pagina sa de facebook după ce Bucureştiul i-a admis contestaţia.

Nu doar situaţia la nivelul filialei italiene este una tensiontă în rândul liberalilor din diaspora. În Spania, zeci de persoane s-au plâns că nu au fost lăsați de președintele interimar să participe la alegeri. Pentru a se calma spiritele, a fost nevoie de intervenția poliției.

Reamintim că pe 30 aprilie, liberalii din Diaspora sunt aștepatați la Bucureşti, să își desemneze președintele, urmând ca în iunie să fie ales liderul Partidului Naţional Liberal.

Cornelia Crîșmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român a salvat un cuplu de italieni dintr-o explozie

Un alt român şi-a riscat viaţa salvând un cuplu de italieni dintr-o explozie. Incidentul s-a produs aseară, în localita (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia