contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  
Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu noi. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

"Cerem ÎNCHISOARE pe viaţă!". A început PROCESUL în cazul româncei ucise în Bologna

Familia Anei Maria Stativa, femeia ucisă pe 25 martie, la Bologna, cu un pistol pentru porci, va fi reprezentată legal în procesul cu Francesco Serra de către biroul de avocatură Pier Francesco Uselli.

Procesul a început săptămâna trecută, iar inculpatul şi-a recunoscut faptele şi în faţa judecătorului de caz. Italianul este acuzat de omor agravat cu premeditare, fiind încarcerat în închisoarea Dozza din Bologna.

Ieri, Doru Badea, unul dintre avocaţii româncei, a anunţat pe pagina de facebook că "Siamo stati nominati avv. di fiducia dai familiari della vittima. Chediano ergastolo!!!" (Am fost numiţi avocaţi familiei victimei. Cerem închisoare pe viaţă!!!)

"Avem o cunoştinţă limitată a faptelor, cu trei zile în urmă am fost numiţi, să ne ocupăm de caz. Primul lucru pe care trebuie să îl facem, este să mergem la procuratură, să discutăm cu procurorul Roberto Ceroni şi o vom face mâine (n.r astăzi). Atât din acestă cauză cât şi pentru că este o anchetă în curs, datele sunt secrete", ne-a declarat avocatul Pier Francesco Uselli.

Francesco Serra a fost arestat la o zi după oribila crimă, fiind inculpat de înregistrările de pe camerele video, din cartierul în care locuia românca şi de apelurile de pe unul dintre telefoanele mobile ale acesteia. Potrivit anchetatorilor, Serra a acţionat cu premeditare.

Ana-Maria Stativa l-ar fi anunţat că pleacă în România de Paşte, iar italianul s-ar fi temut că aceasta ar putea să nu se mai întoarcă.

"Mi-a spus că vrea să plece în România de Paște, iar eu n-am fost de acord. Îmi era frică de faptul că nu se va mai întoarce și am să o pierd. Când am văzut că nu vrea să-și schimbe decizia, am omorât-o”, ar fi declarat acesta în faţa anchetatorilor, potrivit presei peninsulare.

În presa locală se vehiculează că femeia practica prostituţia şi avea o relaţie de mai mulţi ani cu Serra care locuia la Vergato, o comună aflată la aproximativ 40 de km de Bologna. Cei doi se întâlneau în fiecare sâmbătă.

Ana-Maria Stativa a fost găsită moartă, în propria locuinţă de pe via Varthema din Bologna, de iubitul ei, un român. Tânăra a decedat după ce a fost împuşcată în zona capului. După agresiune, Serra a şters toate urmele, a sustras unul dintre telefoanele mobile ale victimei şi a plecat acasă.

Ana Maria Stativa avea 30 de ani şi era originară din Bucureşti. În urma ei, au rămas doi copii fără mamă.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia