REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

Noile facilităţi fiscale pe care trebuie să le ştie toţi românii care lucrează în Italia

A început campania fiscală 2017. De anul acesta, cei care lucrează în Italia vor beneficia de mai multe reduceri şi bonusuri. Se vor mări plafoanele pentru deducerea costurilor şcolare şi se vor acorda facilităţi fiscale pentru cei care îşi cumpără o casă.

Tot de reduceri vor benefica şi cei care şi-au mobilat casa anul trecut, cei care şi-au instalat sisteme de încalizire eco sau care şi-au achiziţionat camere de supraveghere video. Vor fi facilitate şi persoanele cu handicap locomotor sau auditiv.

Pentru a intra în posesia lor, cei interesaţi trebuie să depună până pe 24 iulie 2017 declaraţia de venit, 730. Declaraţia poate fi realizată de o structură specializată (CAF), de un contabil, sau personal, pe site-ul Agenziei delle Entrate, începând cu 15 aprilie.

Să vedem care sunt posibilele beneficii fiscale.

Costuri şcolare

Cei care au copii la grădiniţă sau la şcoală pot să deducă cheltuielile suportate pentru şcolarizarea acestora. Inovativ este că din cu acest an, plafonul maxim pentru care se poate aplica deducerea de 19%, a crescut de la 400 la 564 euro pe elev sau student.

Bonus mobilier pentru cuplurile tinere

Cuplurilor tinere le este recunoscută o deducerea de 50% a cheltuielilor efectuate în 2016, în limita a 16.000 de euro, pentru achiziționarea de mobilier nou pentru mobilarea casei principale. Deducerea trebuie să fie împărțită în 10 tranșe, iar reducerea maximă anuală este de 800 de euro. Bonusul va fi indicat în căsuţa E58 al modelului 730/2017.

Case clasa A și B

Dacă aţi cumpărat o casă cu clasa energetică A sau B, veţi putea deduce 50% din TVA. De asemenea contravaloarea tva-ului, va fi obţinută în maxim zece rate egale. Deducerea a fost prorogată în 2017 prin decretul Milleproroghe, iar pentru prima oară trebuie indicată în casuţa E59, în secţiunea III C, al modelului 730.

Automatizare

Este prevăzut un ecobonus pentru cheltuielile de instalare ale dispozitivelor multimedia pentru controlul centralelor de încălzire, de apă caldă menajeră sau de aer condiționat pentru unitățile rezidențiale. Deducerea este de 65%, nu există o limită de cost.

Leasing

Pentru persoanele care au un venit anual inferior sumei de 55.000 de euro, va fi recunoscută o reducere de 19% din costul leasing-ului pentru un imobilul- reşedinţă principală.

Supraveghere video

Se va acorda un bonus pentru cheltuielile efectuate în 2016 pentru instalarea sistemelor de supraveghere video digitale și al sistemelor de alarmă. Bonusul este aplicabil şi în cazul contractelor cu socetăţile de securitate în scopul prevenirii activităților infracționale. Facilitatea fiscală este valabilă doar pentru casele utilizate în scop locativ.

Persoanele cu handicap

Legea „Dopo di noi“ (Legea 112/2016) a introdus reduceri fiscale pentru persoanele cu handicap și familiile acestora. Pe lângă deducerile obișnuite pentru cheltuieli medicale, contribuabilii pot obține economii pe costurile suportate pentru transport; pentru proteze şi pentru cumpărarea de aparate medicale.

De asemenea, este facilitată construirea de rampe pentru eliminarea barierelor arhitecturale externe și interne ale locuinţelor, de adaptarea a ascensorului pentru scaunul cu rotile, instalarea și întreținerea unei platforme de ridicare a bolnavului Există, de altfel şi posibilitatea de a obține bonusul pentru a cumpăra o bucătărie specială spre a facilita accesul persoanelor cu handicap. Se oferă bonificaţii şi pentru persoanele care nu aud pentru cumpărarea de echipamente electronice cum ar fi, telefoanele mobile și fax, modem, calculator, difuzor , ecran tactil etc.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi