contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

PROTEST în stradă la Bologna. Un cartier întreg se simte AMENINŢAT din cauza lor. "Mi-e foarte frică dimineaţa când ies din casă"

Câţiva rromi de naţionalitate română au ocupat abuziv un fost service auto din via del Terrapieno, în zona San Donato din Bologna. Tot în zonă, dar la câteva străzi distanţă, alţi doi rromi şi-au construit o baracă unde locuiesc de aproximativ doi ani.

"Suntem aici de doi ani. Lucrăm o zi da, două nu. Nu avem un serviciu stabil. Uitaţi aici, am adunat câteva cabluri şi nişte fier, să le vindem pentru a cumpăra de mâncare", a declarat unul dintre ei, pentru o televiziune locală.

Vecinii sunt însă nemulţumiţi şi solicită sprijinul autorităţilor. Ba mai mult, zece persoane au ieşit ieri, în stradă, pentru a trage un semnal de alarmă.

"Locuiesc de aproximaiv şapte ani în această zonă şi pot să spun că în fiecare vară ne confruntăm cu astfel de probleme, locuinţe abuzive ca acestea din via del Terrapieno sau cea din Via del Mondo", a precizat unul dintre localnici.

"Pot să spun că mi-e foarte frică dimineaţa când ies din casă, pentru că ies foarte devreme, e întuneric şi când plec şi când mă întorc. Nu mă simt în siguranţă, cred că nu se poate trăi aşa", a completat o femeie care locuieşte în apropierea taberelor improvizate.

În susţinerea acestora, au fost prezenţi în stradă doi lideri ai partidului Forza Italia, din Bologna, Marco Lisei şi Galeazzo Bignami.

"Nu este prima oară când vedem barăci ca aceasta şi credem că primarul trebuie să reacţioneze cu promptitudine. Dacă nu este în măsură să o facă, să ne spună pentru că ştim exact cum să o rezolvăm", a conchis Galeazzo Bignami, liderul Forza Italia, în cadrul Consiliului Regional al Emilia-Romagna.

San Donato-San Vitale Bologna este un cartier situat, în partea de nord-est a orașului, se învecinează cu cartierele Navile și Savena municipiile Granarolo Emilia, Castenaso și San Lazzaro

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(0 votes)

Diaspora eroica

Un român, erou în Italia: A salvat o femeie cu dizabilităţi înainte de prăbuşirea unei clădiri. Şase persoane au murit

Un imigrant român a salvat o femeie cu dizabilităţi dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbuşit (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia