REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Site-ul nostru îşi anunţă cititorii că ediţia tipărită apărută la sfârşitul lunii octombrie la Roma, sub titulatura Agenda Italiei, nu are nicio legătură cu publicaţia noastră. * Precizăm că persoanele trecute în caseta redacţională, colegii noştri Cornelia Crîșmaru, Ana Ciuban, Lacrima Andreica şi Mihai Cinpoeru, neagă orice fel de implicare şi se delimitează ferm de acest ziar şi de conţinutul articolelor apărute acolo.

CARTE. „Diario della felicità”, a scriitorului român Nicolae Steinhardt, apărută la editura Rediviva a Centrului Cultural Italo-Român din Milano

A apărut cartea scriitorului român Nicolae Steinhardt, „Il Diario della felicità”, la editura Rediviva din Milano, reiese dintr-un comunicat al Centrului Cultural Italo - Român din Milano.  

Disponibilă de miercurea trecută şi tradusă pentru a două oară în italiană după ediţia „Il Mulino” din 1995 de la Bologna, „Il Diario della felicità" se prezintă ca o biografie a autorului care relatează experienţa sa de 13 ani petrecuţi în închisoare în timpul regimului comunist.

Născut evreu, dar convertit la creştinism în timpul detenţiei, Nicolae Steinhardt îşi vede confiscat primul volum despre experienţă primilor ani din închisoare, dar reuşeşte să îl completeze câţiva ani mai târziu.

Steinhardt a fost condamnat la închisoare în anul 1959 pentru că a refuzat să colaboreze cu Securitatea. După ce a fost eliberat, s-a călugărit adăpostindu-se la mănăstirea Rohia din Maramureş, unde şi-a continuat activitatea literară publicând diferite cărţi şi articole.

 „Il Diario della felicità” a fost tradusă în limba italiană de Gabriella Bertini Carageani şi de Gheorghe Carageani. Cartea  face parte din colecţia „Spiritualità” a editurii Rediviva, proiect al Centrului Cultural Italo-Român din Milano.

 

Ana Ciuban

 

Rate this item
(0 votes)

Nu suntem noi!!!

Diaspora eroica

EXCLUSIV. Ion Purice, eroul Italiei: “Am făcut doar ce trebuia să fac”

Ion Purice este eroul care a schimbat imaginea României în doar câteva zile, mai mult decât au făcut-o politicienii de l (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi