REDACTIA | PUBLICITATE | CONTACT                                                                                                                                                             

Avocat diaspora

 

Vecinii româncei ucise ieri la Bologna, în şoc. "O persoană bună, liniştită, educată". Pe cine audiază acum anchetatorii

Vecinii româncei ucise ieri la Bologna, în şoc. "O persoană bună, liniştită, educată". Pe cine audiază acum anchetatorii Foto: Cornelia Crîşmaru

O româncă a fost gasită moartă, ieri după-amiază, în propria locuinţă, de pe strada Varthema, din zona Murri din Bologna.

Publicaţia noastră s-a deplasat la faţa locului pentru a culege noi informaţii şi a sta de vorbă cu vecinii. Aceştia spun că românca era o persoană liniştită, educată şi nu le-a făcut niciodată probleme.

"Nu am auzit nimic. Am fost interogat şi de anchetatori ieri, dar din păcate nu am putut să le fiu de folos. Pe fată am văzut-o de câteva ori. Mi-a părut o persoană bună, liniştită, educată. Am crezut că este studentă. Suntem cu toţii şocaţi. Sperăm că se va face lumină. Blocul era supravegheat video, acum câteva săptămâni a fost o spargere în cartier, hoţii au tăiat cablurile, dar le-am reparat imediat", a declarat unul dintre vecinii imobilului unde locuia românca.

În presa locală însă, ies noi detalii la iveală. Potrivit acesteia, românca Ana-Maria Stativa, ar fi avut relaţii cu mai mulţi barbăţi. În acest moment, anchetatorii audiază un italian, la Questura din Bologna. Se vehiculează că bărbatul ar fi fost ultima persoană cu care tânăra ar fi intrat în contact.

Româncă a decedat ieri, între orele 11 şi 13.00, în urma unui puternic traumatism cranio-cerebral. Ana-Maria Stativa avea două telefoane mobile şi doar unul a fost găsit la locul faptei.

Cornelia Crîşmaru

 

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Doi români, eroi în Sicilia

Doi români au salvat de la înec o bătrâna și o tânară invalidă, din Sicilia. Viorel Timic și Marinică Bulai au răspuns (...)

Carte de vizita

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia

GENERALE COMUNITATI SPECIAL JURNALISTI JURNALISTI JURNALISTI
 Diaspora  Italia  Interviuri  Marius Coţa  Simona Pop  Alina Breje
 Romania  Spania  Revista presei  Ana Ciuban  Anca Manolea  Carmen Vraniţani
 R. Moldova  Marea Britanie  Opinie  Cornelia Crismaru  Lacrima Andreica  Mihai Cinpoeru
   Alte comunitati  Cronica neagră  Alex Silaghi