contact@agendadiasporei.com                                                                      
                                                                                                  

orange.ro

IMAGINI. Liberalii din Italia şi-au ales noua conducere. Un potent om de afaceri din Roma va pregati partidul pentru următoarele alegeri

IMAGINI. Liberalii din Italia şi-au ales noua conducere. Un potent om de afaceri din Roma va pregati partidul pentru următoarele alegeri Foto: Cornelia Crîşmaru

PNL Italia are un nou lider. Valentin Făgăraşan a fost ales astăzi, la Bologna, în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal din Italia, după ce preşedintele anterior a demisionat din funcţie.

"Vrem să refacem echipa, să ne ajutăm unul pe altul ca să strângem cât mai mulţi oameni, să îi aducem de partea noastră pentru că în 2019 avem nevoie să câştigăm alegerile. Vă cer să vă implicaţi pentru că multe lume din diaspora nu vrea să audă de politică. Haideţi să trecem la treabă, să ne reogranizam, să fim o echipă sănătoasă!", a declarat Valentin Făgărăşan.

Noul preşedinte este un om de afaceri cunoscut în diaspora. Făgăraşans este manager la Cooperativa costruzioni edili şi director executiv al Consorzio Edile Iro. Este membru al Partidului Naţional Liberal din 2007. S-a implicat activ în politica românească, a fost printre altele şi preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din PNL.

Liberalii din cele cinci organizaţii de pe teritoriul Italiei au stabilit astăzi, prin vot liber, noua componență a biroului politic de aici. Au fost desemnaţi prim-vicepresedinți: Ioan Boldijar, Radu Lupu şi Decebal Drăgușel, vicepreședinți: Elisabeta Cocoloș, Sorin Cornel Marcu, Scurtu Petru, Crina Dobre, Mititel Alex Răzvan, Daniel Coman, Vasile Dogaru, Adrian Kovacs, secretarul general Ovidiu Burdusa, secretari executivi: Adrian Alexandrescu, Bianca Oana Clitnovici, secretari generali adjuncți: Camelia Bichiș, Magdalena Arseni.

Preşedintele Organizaţiei de Femei din PNL este Camelia Bichiș, iar pentru tineretul liberal, a fost numit Claudiu Stănășel. Tot astăzi, PNL-işti au înfiinţat Organizaţia Pensionarilor PNL, Italia al cărei lider este Ioan Boldijar.

Şedinţa a fost condusă de Valentin Cocoş, președintele organizației PNL Catalonia. Liberalii şi-au expus câteva dintre proiectele şi strategiile de reorganizare.

Alegeriile din PNL continuă. Pe 30 aprilie, la Bucureşti va fi ales preşedintele PNL Diaspora, urmând ca în iunie să fie desemnat liderul Partitului Naţioanal Liberal.

Cornelia Crîşmaru

Rate this item
(1 Vote)

Diaspora eroica

Erou în Italia. Un român a salvat viața unei fetițe de 8 ani!

 Un șofer de tir român, Ion Purice, în vârstă de 29 de ani, a devenit erou salvând viața unei fetițe de 8 ani, pe autost (...)

Carte de vizita

Nu suntem noi!!!

Carte de vizita

Important pentru diaspora

Material informativ despre contractul de muncă, salariul minim, programul de lucru, concediul de odihnă, concediul medical, sănătate şi siguranţă etc. realizat de Inspecția Muncii Britanică.
Pentru încălcarea drepturilor de muncă sau exploatare prin muncă, puteţi contacta GLAA la: E-mail: intelligence@glaa.gsi.gov.uk, intelligence@glaa.gsi.gov.uk; Telefon: +44 (0)345 602 5020 sau linia de raportare confidențială, gratuită: 0800 432 0804
Harta interactivă a celor 378 de lăcaşe de cult româneşti din Italia. 

Prin intermediul acesteia sunt disponibile informaţii şi date de contact ale lăcaşelor de cult.
Harta interactivă a şcolilor din Italia unde se desfășoară cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească și lectorate de limbă română
Prin intermediul acesteia sunt disponibile informații despre unitățile de învățământ, dar și despre numărul grupelor și al elevilor, numele profesorului și adresa fiecărei școli incluse în program.
Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească şi despre lectoratele de limbă română de la universităţi din Italia